1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehit UMKE görevlisi Tatar için turnuva düzenlendi
Şehit UMKE görevlisi Tatar için turnuva düzenlendi

Şehit UMKE görevlisi Tatar için turnuva düzenlendi

Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar anısına futbol turnuvası düzenlendi.

A+A-

Suriye'nin Afrin bölgesinde 2018 yılında sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, arama- tarama faaliyetleri yapılırken, askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin tuzakladığı mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar anısına futbol turnuvası düzenlendi.

Genç Sağlık Sendikası'nın 81 ilde düzenlediği turnuvada Kars ile Erzurum futbol takımları halı sahada karşılaştı. Sahaya çıkan sendika üyeleri ilk olarak Tatar ve tüm şehitlere dua edip saygı duruşunda bulundu. Çekişmeli geçen maçı Kars ekibi 8-5 yenerek kupada bir üst tura yükseldi. Genç Sağlık Sendikası Kars Şube Başkanı Hüseyin Erginyürek, göreve beraber gittiği ekip arkadaşı 23 yaşındaki Burak Tatar'ın şehit haberi ile büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirtti. Şehit Burak Tatar isminin yaşatılması adına GSS Genel Başkanı Osman Kaya öncülüğünde böyle bir organizasyon tertip edildiğini ifade eden Erginyürek, "Futbol turnuvası 81 ilde eleme usulü olarak gerçekleştiriliyor. Final ise 11 Ocak Sağlıkçılar Günü'nde Ankara'da oynanacak. Şehit paramedik Burak Tatar kardeşimizın ailesini de o gün ağırlayacağız ve şampiyon ilin kupasını verecek. Sosyal sendikacılık anlayışıyla bu tür organizasyonlarımız devam edecek. Yakın zamanda trafik kazasında hayatını kaybeden ve ismini Hatay Şubemize verdiğimiz Hatay İl Başkan yardımcımız Muhammed Adak adına da kadın üyelerimiz için bir voleybol turnuvası düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Sağlık Meslek Lisesi'ni 2013 yılında bitirdikten sonra Erzurumun Narman ilçesinde göreve başlayan Hülya- Yahya Tatar çiftinin 3 çocuğundan biri olan Burak Tatar, 2016'da ise Atatürk Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Yüksekokulu bitirdikten sonra UMKE'de çalışmaya başlayan Burak Tatar'ın, Nusaybin'de ve 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda da gönüllü olarak görev almıştı.

sehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-1.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-16.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-2.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-3.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-4.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-5.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-6.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-7.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-8.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-9.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-10.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-11.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-12.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-13.jpgsehit-umke-gorevlisi-tatar-icin-turnuva-duzenlendi-14.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.