1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selim'de bir düğün...
Selimde bir düğün...

Selim'de bir düğün...

Kars'ta yaz ayları ile artan düğünler zaman, zaman tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

A+A-

Kars'ın Selim ilçesine bağlı Karaçayır köyünde ikamet eden Sevgi Ayaz ile Kekeç köyünde ikamet eden Gökan Başkaya ile hayatlarını birleştirdiler.

Sevgi gelini baba evinde alarak araçlara bindiren Damat Başkaya düğünlere davetli gelen misafirlerin araçları ile düğün konvoyu oluşturdular. Stabilize yollardaki düğün konvoyların önleri çocuklar tarafından para için engellenmek istendi. Özellikle çocukların düğün konvoylarından para almak için arabaların önüne atlaması zaman, zaman kazalara sebep oluyor. Konvoyların da hız sınırını zaman, zaman aşması tehlikeyi daha da artırıyor. Araçların önünü kesen bazı çocukların ise bu işi meslek haline getirdiği

de göze çarpıyor. Bu çocuklar düğün konvoylarının sık geçtiği yerlerde bekleyip araçların önüne atlıyor. Düğün yapacak olanların bu tür tehlikelere karşı dikkatli olması istenirken ebeveynlerin de çocuklarını tehlikelere karşı uyarması istendi.

Damat, sağdıç ve misafirler ayaklarını çıkartarak oynaması ilginç görüntüler oluşturdu. Düğün sahibi ve damat Gökan Başkaya'nın babası Talip başkaya düğün konvoyları hakkında açıklama yaptı. Talip Başkaya, "Düğünde konvoyların peşine para için koşan çocuklar elbette ki tehlikeler yaratıyor. Bizlerde mecbur kalıp zarfların içerisine 5 lira koyup veriyoruz çocuklara. Yani bu bizim anane usulümüz. Tehlikeler oluyor bizlerde ona göre ayarlıyoruz kendimizi yavaş ve normal bir şekilde gidiyoruz başka bir

şekilde gitmiyoruz. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz" diye şeklinde konuştu. Kekeç köyüne gelen düğünde ise öte yandan damat ve sağdıç cezaya çarpılarak ayaklarında takılı olan ayaklarını ağızlarına alarak sırtına ise kayışlarla vuruldu. Ayakkabıları ağızlarına alan damat ve sağdıç, oynamaya başlarken gelinlik çağlara gelen genç kızlar ise ayakkabılarını çıkartarak tek oyun oynadılar. Birbirinden güzel görüntülerin yaşandığı düğün yenen yemeklerin ardından son bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.