1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sendikacılar yargılanıyor
Sendikacılar yargılanıyor

Sendikacılar yargılanıyor

TEKEL’e destek veren sendikacılar yargılanıyor...

A+A-

Fabrikalarının kapatılmasına ve 4-C kapsamında çalışmayı kabul etmemek için Ankara’nın soğuğunda 78 gün direnen TEKEL İşçilerine destek eylemi yapan sendikacıların yargılanmasına başlanandı. TEKEL’e destek eylemleri aynı gün tüm Türkiye’de yapılmıştı.

Sendika genel merkezlerinin almış oldukları karar doğrultusunda 25 Şubat 2010 tarihinde meşaleli yürüyüşe katılanlar hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmekten dolayı Kars Emniyetinin suç duyurusu üzerine açılan dava 4 Kasım 2011 tarihinde ilk duruşma görülmeye başlandı.

KESK, Kamu Sen, Türk İş ve DİSK-Genel İş’in ortaklaşa gerçekleştirdikleri meşaleli yürüyüşe 500’e yakın kişi katılmasına rağmen söz konusu dava sadece sendikaların 29 yönetici ve üyesine yönelik açılmıştı.

Yargılanan 29 kişiden birisi olan KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Kars Temsilcisi İnan Ercan’dan dava ile ilgili görüşlerini aldık. Ercan “Fabrikalarının kapatılmaması ve ‘ucube’ diyebileceğimiz 4-C çalışma statüsüne karşı çıkmak için mevsimin kışladığı bir vakitte Ankara’nın orta yerinde 78 gün direnerek işçi sınıfı tarihine geçen bir eyleme destek vermekten dolayı yargılanıyor olmaktan onur duyduklarını ve AKP Hükümetinin gerek çalışma alanında gerekse diğer tüm alanlarda yapmış olduğu saldırılara karşı da ‘yeniden TEKEL olmanın mücadeleyi birleştirmenin zamanıdır” dedi.

Davanın görülmesine ileriki bir tarihte devam edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.