Şenlik daha kapsamlı yapılacak
AGOK-DER Aygır Gölü Kıyısı Şenliğini daha kapsamlı yapacak...
Kars İli, Susuz İlçesi, Aygır Gölü Kıyısı Çevre Köyleri Sosyal, Kültür, Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkınma Derneği (AGOK-DER) Başkanı Sezgin Okulmuş, 3 yıldır Aygır Gölü Kıyısı şenliği düzenlediklerini bunu her sene daha da kapsamlı şekilde yapacaklarını söyledi.
AGOK-DER Başkanı Okulmuş, yaptığı açıklamasında derneğin faaliyetleri, misyonu, vizyonu ve değerleri hakkında şu bilgileri verdi: “Derneğimizin kurulum aşamasında emek ve mücadele veren, sevgili kardeşlerim. Bilindiği üzere, 2 yıldan bu yana bir mücadele içersinde bulunmaktayız. Amacımızı her zaman dile getirdik, deklare ettik. Ama hala istediğimiz nokta da değiliz. Ancak, 28 Ocak 2012 tarihinde, ilki olan, İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz toplantıda nihai bir karar aldık ve yönetimimizi oluşturduk. Bu yönetimdeki arkadaşların istek ve azimleri karşısında duygulanmak ve gururlanmak gerekir. Her şey; yöremiz, insanlarımız, geleceğimiz, yeni nesillerimiz için bir yatırımdır. Bakın, arkadaşlar. Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da, Samsun’a hareket ettiğinde kaç kişi vardı yanında ve sonrasında kaç kişi ile Milli Mücadeleyi başlattı ve sonunda Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Ve bize büyük bir miras bıraktı. Birde bugün kendimize bir bakalım, yıllardır bir derneği tam anlamıyla kurmuş ve faaliyetlerimize resmi olarak başlamış değildik. Dernek 18.05.2012 tarihinde resmi olarak kurulmuştur. Hep söylerim, büyük insanları örnek alalım. Bizler, bu işe biraz kendimizi adayalım arkadaşlar. Her şey; yöremiz ve bizim insanlar için. Bu saatten itibaren biraz daha fazla düşünerek ve biraz dahili (katılımcı) olarak düşünelim. Yarın çok geç olabilir her şey için. Amacımızın ilk adımını gerçekleştirdik. Ve şimdi; Türkiye'nin her yerinde dernek şubeleri kurmak olacaktır. Bakın, sevgili hemşerilerim, toplantılara sizlerde iştirak ediniz ve fikirlerinizi, düşüncelerinizi beyan ediniz ki, hep daha iyisini başaralım. Evet, sevgili dostlarım, hayırlı olması dileğiyle yönetimimizi oluşturduk, şimdi çalışma zamanı.
MİSYONUMUZ
Kars İli, Susuz İlçesi ve köyleri çevresinde eyleme dönük alan araştırmaları yapmak, gelir getiriciliği, öz güveni geliştirmeyi, örgütlü ve yerel pazarla entegre olabilmeyi hedefleyen küçük ve orta ölçekli kalkınma projeleri geliştirmek; bu projeleri “ÇOK BOYUTLU”, “İNSAN ODAKLI”, "ÇEVREYE DUYARLI" ve “KATILIMCI” bir yaklaşımla, uygulayarak tekrarlanabilir örnekler üretmek ve bu yolla toplum, topluluk, kurum ve kuruluşlar nezdinde ilerletici ve kalıcı etkiler yaratmaktır.
VİZYONUMUZ
1-) Milli kültür ve geleneğimizin yayılması ve toplumda sosyal ilişkilerin gelişmesi için sosyal, kültürel, milli ve manevi değerlere dayalı çalışmalar yapmak.
2-) Milli, Manevi ve ahlaki değerlere bağlı ülkesini ve milletini seven, kültürlü insanlar yetiştirmek ve eğitimlerine katkıda bulunmak.
3-) Fertler arasında kültür ve ahlakı, sevgi ve işbirliğini arttırıcı, birlik ve beraberliği, yardımlaşma ve dayanışmayı temin edici her türlü faaliyette bulunmak.
4-) Fertlerin; bilgi ve beceri yönünden günümüz ve gelecek döneminin gereklerine göre donatılması; milli, manevi , ahlaki ve evrensel değerlere bağlı; insan haklarını benimsemiş; çevreye duyarlı, bedenen ve ruhen sağlıklı, üstün vasıflı, eğitimli, kültürlü, görgülü, hizmet üretme niyet, kapasite ve ufkuna sahip; olayları gerçek boyutları ile kavrayıp olumlu yöne yönlendirebilecek analitik ve kritik düşünme yetene ğini edinmiş kişiler olarak yetişmesine katkıda bulunarak, böyle ailelerin oluşturduğu mutlu ve huzurlu bir toplum oluşmasını sağlamak.
5-) Toplumsal gelişimin gerçekleşmesi, sağlıklı ve erdemli toplumların oluşabilmesi için doğru bilgiye ulaşmış ve doğru davranış biçimini sergileyebilen bireylere ihtiyaç duyulan bireyler oluşturmak ve ortamlar yaratmak,
6- ) Çevrenin korunmasını ve iyileştirilmesini kırsal ve kentsel alandaki arazinin ve tabii kaynakların korunmasını, her türlü çevre kirliliğinin önlenmesini, ülkemizin tabii bitki ve hayvan varlığının korunmasının sağlanamsına yönelik bilinçli toplum oluşturmak.
7-) Bireyleri Tarihi, Sanatsal ve Kültürel eserlerin korunmasına adına bilinçlendirmek, halka tanıtılmasını ve bu eserlerden etkin ve verimli şekilde faydalanılmasını temine katkıda bulunmak.
8-) Çevre ve kültür duyarlılığına sahip resmi ve özel kuruluşlarla dayanışma halinde temiz ve yaşanabilir çevre idealini benimsemiş, milli kültür ve ahlak sahibi insanlardan meydana gelen bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak
9-) İnsan haklarının anlaşılması, benimsenmesi, kullanılması, korunması, gelişmesi ve etkin bir şekilde hayata hakim olması için her türlü faaliyette bulunmak.
10-) Aile kurumunun öneminin toplumda yaygınlaşmasına, yetişkin bireylerin, çocuk ve gençlerin sağlıklı aile ortamlarına kavuşmalarına,
11-) Tarihi ve kültürel değerlerin büyük bir zenginlik olduğunun farkına varılmasına ve korunmalarına yönelik bilinç oluşturulmasına katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak.
DEĞERLERİMİZ
Dostluk, Eşitlik ve Hoşgörü : AGOK-DER, bütün faaliyetlerini kurucu devletlerin dostluğu, eşitliği ve kültürel farklılıklarına saygı ve hoşgörü temelinde yürütür.
Bilimsel yaklaşım : AGOK-DER, bilgiye ulaşımın sağlanması ve yeni bilgi üretilmesinin, temel görevi olduğunu kabul eder. Bu kapsamda herhangi bir kısıtlamayı kabul etmez.
Konukseverlik : AGOK-DER, gerek Ulusal, gerekse Uluslararası tüm insanlığa üst düzeyde konukseverlik gösterir.
Kalite bilinci :AGOK-DER, eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini, evrensel standartlarda yürütmeyi ve her alanda etkin bir kalite güvence sistemi oluşturmayı esas alır.
Şeffaflık : Faaliyetler, paydaşların erişimine açık olarak gerçekleştirilir.
Hesap verilebilirlik : Her düzeyde yetkilinin, eylem ve kararlarından dolayı hesap verme yükümlülüğü vardır.
Adalet : AGOK-DER, yönetimi hiçkimse arasında ayrım yapmaz, her düzeyde liyakate önem verir ve emeğe saygı gösterir.
Katılımcı yönetim : AGOK-DER, yönetimi ve üyeleri ile işbirliği, dayanışma ve paylaşma anlayışı içerisinde hareket eder.
Yenilikçilik ve yaratıcılık : AGOK-DER, yönetim ve üyeler, yenilikçi ve yaratıcı düşünce ve görüşlerini serbestçe dile getirir, risk alır.
Katılımcılık : AGOK-DER, yönetim ve üyeler, bireysel özellik ve idealizmlerini koruyarak her kademede yönetim süreçlerine katılır.
Sürekli gelişim : AGOK-DER, yönetim ve üyeler, Derneğin tüm faaliyetlerini sürekli olarak iyileştirmek ve geliştirmek anlayışıyla hareket eder.
Çevrecilik : AGOK-DER, yönetim ve üyeler, çevreye duyarlıdır, doğal yaşamı korur ve geliştirir.
Geleceğe inanmak : AGOK-DER,yönetim ve üyeler, geleceğe ümitle bakar.
Toplumsal sorumluluk : AGOK-DER, yönetim ve üyeler, faaliyetlerini toplum yararı ve toplumla yakın ilişki içinde sürdürür ve toplumun her kesiminden insanın yaşam boyu eğitimine katkıda bulunur.
Detaylı bilgi için: www.aygirgolukiyisi.com”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.