107. Semerkand İletişim Merkezi açıldı

Türkiye genelinde 1 yılda 106 Şubesi olan Semerkand İletişim Merkezi Kars’ta yaptığı açılışla sayısını 107’ye yükseltti.

Semerkand İletişim Merkezi’nin açılışına Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftüsü İlyas Gümüş ve Semerkand Bölge Sorumlusu Zekerya Kozan, Kars Kızılay Başkanı Remzi Aras, Kars Semerkand Sorumlusu Yasin Bakırhan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Mahallesi Şehit Yusufbey Caddesi üzerinde hizmete açılan Semerkand İletişim Merkezi’nin açılışı Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftüsü İlyas Gümüş ve Semerkand Bölge Sorumlusu Zekeriya Kozan tarafından yapıldı.

İl Müftüsü İlyas Gümüş’ün açılış duası yapmasının ardından konuşan Semerkand Bölge Sorumlusu Zekerya Kozan, “Bizim ismimizi Semerkand koymamızın tek gayesi tarihimizi, kültürümüz, öz değerimizi ve ahlakımızı maalesef yıllardan beri dejenere edenlere karşı Anadolu’yu Anadolu yapan bir isimle Semerkand’dan gelen gönül erlerinin var olduğunun hatırlatmasını yapmaktır” dedi.

Başkan Belediye Başkanı Bozkuş ise, “Bilindiği üzere Sivil Toplum Kuruluşları bulunmuş olduğu bölgelerde ilim ve irfandan ayrılmadan insanlığa hizmet vermeye devam ediyorlar. Semerkand İletişim Merkezi’nin günümüze kadar gördüğümüz çizgisi de bu yönde olmuştur, bu münasebetle ilimizde açılan bu Merkez’in herkese hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Semerkand Kars Temsilcisi Yasin Bakırhan da, Türkiye’nin her yerinde bu temsilciliklerin açıldığını hatırlatarak “Kars’ta da buna ihtiyacın olduğunu düşünerek büyüklerimizin muradı doğrultusunda bu hazırlıklara başladık ve gördüğümüz ilgi ve alaka bizi fazlasıyla memnun etti. Bize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve davettiler şubeyi gezerek kitap satın aldılar.