2011 Hizmet Yılı Olacak

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş : “Halit Paşa, Kazım Paşa, Faikbey, Ordu, Atatürk, İnönü ve Cumhuriyet caddelerine 20 santim yüksekliğğinde sıcak asfalt dökeceğiz.”

Tacettin DURMUŞ

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yaptığı açıklamada, “Kars’ta Mayıs ile Eylül ayları arasında 10 kilometre asfalt yapacağız. Bu nedenle Kars’ta 2011 yılı belediye hizmetleri açısından dolu dolu geçecek. Bunu halkımıza sizin aracılığınızla bir müjde olarak veriyorum.” dedi.   

Göreve geldiği günden bu yana alt yapı çalışmalarına özel önem verdiklerinin altını çizen Bozkuş, daha sonra şunları söyledi. “Geçtiğimiz yıl 60 km yolumuzu kazdık. Bu yıl içerisin de ise alt ve üst yapı çalışmalarınız devam edecek. Yeni bir asfalt makinesi aldık. Mayıs ayı sonu itibari ile 10 kilometrelik asfalt yapım işini başlayacağız. Bu basit bir şekilde dökülmüş asfalt olmayacak. Tamamen bilimsel ve teknik anlamda Karayolları ve Bayındırlık şartnameleri kullanılarak Halitpaşa, Faikbey, Kazım Paşa, Ordu, Atatürk ve Cumhuriyet caddelerine 20 santimetre kalınlığında sıcak asfalt dökeceğiz. Bu çalışmalarımız için ödeneklerimiz gelmiş durumdadır ve bu konuda hiçbir sıkıntımız yoktur. Asfalt makinemiz bu ay içerisinde kuruluyor ve Mayıs ayı içerisinde hazır hale getirilecek. Eylül sonuna kadar da bu caddeler modern bir şekilde tamamlanmış olacak.” diye konuştu.  

KALDIRIMLARDA EŞZAMANLI YAPILACAK

Bozuk olan kaldırımlarında asfalt çalışmalarına paralel olarak eşzamanlı bir şekilde yapılacağını da belirten Bozkuş daha sonra şunları söyledi. “Geçtiğimiz yıl yoğun yağmurlardan dolayı bazı yollarımızda ufak tefek çukurlar oluşmuştu. Bunun yanı sıra bu caddelerimizi yaparken de diğer cadde ve sokaklarımızda da tamir, bakım ve dolgu çalışmalarımız da devam edecek. Şu anda Atatürk Caddesi’nde olduğu gibi bazı caddelerde dolgu ve bakım çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bozuk olan kaldırımlarda asfalt çalışmalarına paralel olarak eşzamanlı bir şekilde yapılacak. Halkımızın layık olduğu bir şekilde tamamlanacak.”

BOZKUŞ, 2011 YILI İÇERİSİNDE YAPILACAK BAZI PROJELERİ İSE ŞU ŞEKİLDE SIRALADI “

“Belediye binamızın ihalesi yapılıyor ve 2012 yılının 30 Ekim Kars’ın Düşman işgalinden kurtuluş yıldönümünde hizmete sokacağız. Hayvan pazarını ihaleye çıkardık. 20 km’lik kanalizasyon ihalemizi tamamladık ve çalışmalarımızı başlatacağız. Mezarlık projemiz devam ediyor. TOKİ, Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde çalışmalarına bu yıl içerisinde başlayacak. Bu mahallerde yaşayan hak sahipleri için Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde yeni konutlar yapacaklar. Bunların yanı sıra göreve geldiğimiz günden bu yana hükümetimin desteği, halkımızın sabır ve anlayışıyla üzerimize düşen her hizmeti en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.”