5 bin aileye 10 bin ton kömür yardımı

Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci, İhtiyaç sahipleri için getirilen yardım kömürlerinin dağıtımının başladığını bildirdi. Demirci, Bu yıl 5 bin aileye 10 Bin Ton kömür yardımı yapılacak dedi.

Demirci SYDV Vakıflarında, Şehit aileleri ve Gazilere de pozitif ayrımcılık yasası ile sosyal güvencelerine bakılmaksızın yardım yapıldığını söyledi.

Demirci şu açıklamalarda bulundu;  “Ramazan ayı rahmet ve bereket ayı olması bakımından önemli bir aydır. Sosyal devletin gerekliliği olarak SYDV’den yaklaşık 5 Bin aileye 10 Bin Ton Kömür dağıtımı gerçekleştirilecek. Gıda olarak ta, ayni gıda düşünmüyoruz bu nedenle nakdi anlamda 650 ailemize 150 TL ramazan aylığı vermeyi planlıyoruz. Ramazan bitmeden bu yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerimize ulaştıracağız.

Biz ihtiyaç sahiplerimiz ile ilgili olarak dosyalarımız var. Fakirlik envanterimiz var. Bu envanterimizde ki incelememiz yerinde gidiyor ve fakirlik tespiti yapılıyor. Her fakire aynı yardımı yapmıyoruz, puanla yardım tespiti yapılıyor. Fakir sayımızı Kars’ta fazla olduğu malumdur. Bizde onların hesap numaraları var. Bankalar aracılığıyla bu yardımları onlara ulaştırıyoruz. Sayın Başbakanımızın ihtiyaç sahiplerinin kömürleri evlerine ulaştırılsın diye bir talimatı var. Bu talimat bu yıl içinde geçerli. Vakfımızca bu ihtiyaç sahiplerinin evine ulaştırılacak. İhalemizi yaptık ve 2 gün önce dağıtımlarımızı başladı. İlk dağıtımı Ölçülü Köyü’nde gerçekleştirdik. İhtiyaç sahiplerimiz zaten fakir olunca birde taşıma masrafı olmasın düşüncesi hâkim oldu.Zaten ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimizin çoğunluğu özürlü olanlar ve yaşlı olanlardır. Öyle olunca da taşıma ile yeterlilikleri söz konusu olmuyor o nedenle biz onların evlerine dağıtacağız. Kış başlamadan ihtiyaç sahiplerimizin evinde kömürleri hazır olacak.

Şehit ve gazilerimiz her ne kadar sosyal güvenceleri olduğu için vakfımızla ilgileri olamasa da, halkoyu referandum kapsamında anayasamıza giren bir pozitif ayrımcılık var. Ona yönelik olarak iç işleri bakanlığımızın bir genelgesi var. Özellikle sosyal güvence kapsamında şehit ve gazi ailelerimizin sosyal güvencelerine bakılmaksızın hem gıda hem de kömür yardımından ulaştırılacak.