Bu projelerin 2’sinin merkez ilçede diğer ikisinin Akyaka ilçesinde, 2’sinin Kağızman ve 1’inin de Digor ilçesinde olmak üzere toplam 7 proje uygulandığını belirten Atilla, “Proje kapsamında ahır yapımı ve hayvan alımı ile birlikte ahırlara kurulacak sağım konusu söz konusudur. Bu proje kapsamında 7 proje için 580 kombine hayvan alımı yapılmıştır. Ahırlar yapılmıştır. Sağım işlemleri tamamlanmıştır. Destek tutarı 2 Milyon TL tutmuştur.” dedi.
GAP projesinin Doğu Anadolu’da özelikle hayvancılığın yoğun yapıldığı yerlerde uygulanan bir hibe projesi olduğunu belirten Atilla, “Bu proje kapsamında yapılacak inşaat işlerinin ve ahır yapımlarının 100’de 30’u hayvan alımlarının, 100’e 40’ı hibe olarak desteklenmektedir. 2012 yılı itibariyle Bakanlığımız 5 adet destekleme projesinin uygulanmasını uygun buldu. Bu 5 projeden 3’ü merkez ilçede, 1’i Susuz, 1 tanesi de Selim olmak üzere toplam 315 hayvan kapasiteli kurulacak tesisler olarak yapılacaktır. Bunlara ödeyeceğimiz tutar 2 milyon TL olarak belirlenmiştir.” diye konuştu.
Atilla daha sonra şunları söyledi:
“Bilindiği gibi Tarım Bakanlığı 4 yıldır tarım alanlarında ve makine ekipmanlarda 100’de 50 oranında desteklemektedir. Ekonomik yatırımların içeriği tarım ve sanayi tesislerinin 100’e 50 hibe kapsamında desteklenmektedir. Bu desteklemede kurulacak tarımsal ürün işlentisinin ve makine ekipmanlarının 100’e 50’si destekleniyor. Bu kapsamda şuana kadar elimizde 23 tesis kurulmuş. Bu tesislerin dağılımı genellikle şu şekilde olmaktadır. 18 adedi süt ve süt işleme tesisi bölgemizin yoğun kaşar tesisi diyelim. 3 adedi et işleme tesisi, 1 tanesi bal işleme tesisi ve 1 tanesi de buğday işleme tesisi olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda ilimizde 10 milyon TL tutarında bir hibe desteği bu tesislere verilmiştir.”