AB’li Gençler Sarıkamışta Eğleniyor

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde başlayan ”Gençlerin Demokrasi Algıları ve Beklentileri” proje çalışması sona erdi.

AB Gençlik Projesi kapsamında İtalya, Polonya, Bulgaristan ve Türkiye’den toplam 35 üniversite öğrencisinin bir hafta önce başlattığı ,”Gençlerin Demokrasi Algıları ve Beklentileri” konulu proje çalışması sona erdi.

Sarıkamış Osman Yüce Kayak Tesislerinde bir hafta süreyle eğitsel ve kültürel çalışmalar yapan öğrenciler, son olarak Halk Eğitimi Merkezi salonunda düzenledikleri programda, geçmişten günümüze dünyadaki demokrasinin gelişimini pandomim ve skeçlerle sahneye koydular.

Daha sonra Osman Yüce Kayak Tesislerinde Türkiye’yi temsil eden Kars Öğrenci grubunun hazırlamış olduğu “Türk Gecesi’ yapıldı. Gecede, Kafkas ekibinin gösterileri nefes kesti. Kars yöresine ait ağızla bıçak atma oyunu izleyicilerden büyük alkış aldı. Gece yöresel yemeklerin tanıtımından sonra bütün grupların türküler eşliğinde halay çekmesiyle sona erdi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak yaptığı açıklamada, bu tür organizasyonların yapılmasının sosyal ve kültürel açıdan önemli olduğunu belirterek,” Farklı ülkelerden gelen gençlerimizi bölgemizde bir hafta süreyle konuk ettik. Demokrasi adına fikir alış verişinde bulundular. Bizim tarihimizi, kültürümüzü, folklorumuzu ve geleneklerimizi tanımaya çalıştılar. Buradan çok memnun ayrıldılar. Böyle etkinliklerin daha fazla yapılmasının çok büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum ” dedi.

Geceye, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Ali Koçak, Proje Koordinatörü Deniz Yayla’da katıldı.