Adliye Önünde Kavga:1 Ölü

Kaçırılan Kız Davasında Bir Ölü Üç Yaralı...

Murat TAŞDEMİRCİ (Sabah)

Kars’ta geçen yıl merkeze bağlı Söğütlü köyünde ailesinin yanından zorla kaçırılan S.B. (24) isimli genç kız, daha sonra bacağında kırık, yüzünde morluklarla yaralı olarak Çakmak köyünde bulunmuş ve hemen Kars Devlet Hastanesi’ne getirilerek tedavi altına alınmıştı. Daha sonra ise kızı kaçıran Y.K. (41) ile beraber olayla ilgisi olduğu tespit edilen 2 kişi daha tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Bu konuda oldukça duyarlı davranarak bu konunun takipçisi olduğunu belirten Kars Valisi Ahmet Kara sözünde durmuş ve bilgisi olduğunu düşündüğü herkesi en ince detayına kadar sorgulamış ve sonunda “tek isteğim sağ salim bulunması” dediği genç kızın bulunmasında büyük çaba sarf etmişti.

ADLİYE ÖNÜNE KAZMA SAPLARI GELDİLER

Söğütlü köyünde bulunan S.B.nin yakınları ile kavga duyumunu alarak duruşmanın yapılacağı günde Kars Adliyesi önüne gelen Y.K.nın yakınları bıçak ve kazma sapları ile karşı karşıya geldiler. 

20.07.2010 günü Kars’ın merkez Söğütlü köyünde ikamet eden S.B. (24) isimli genç kızı, Merkez Çakmak Köyü’nden Ş.K. Z.K. ve Y.K. isimli şahıslar tarafından gece vakti evleri basılarak darp edilmek süratiyle zorla kaçırılmış olmasını sindiremeyen genç kızın yakınları ile genç kızın mağduriyetine neden olan şahısların yakınları önce söz dalaşıyla birbirlerine laf attılar.

ADLİYE ÖNÜNDE KAN GÖLÜ

Kısa bir tartışmanın ardından kazma sapları ile birbirlerine giren iki taraf, korkudan hiç kimsenin yanaşamadığı amansız bir kavga yaptı. Birbirlerini yaralamaları ile adliye önünün bir anda kan gölüne dönmesi etraftan geçenleri dehşete düşürdü. Polisin araya girmesiyle sona eren olayda yaralılar ambülâns çağrılarak Kars Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

BİR ÖLÜ ÜÇ AĞIR YARALI

Yaralılardan, genç kızın dayısı olduğu öğrenilen 1957 doğumlu Turan Kanat, vücudunun muhtelif yerlerinde ki kırıklar ve ağır yaralar nedeniyle yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılardan, kızın abisi olduğu tespit edilen 1964 doğumlu Tekin Kanat, 1974 doğumlu Erkan Beğtaş ile 1988 doğumlu Onur Kayakanlı hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun ağır olduğu bildirilirken olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.