Afrika için iftar iptal

KARSİAD, Afrika'ya yardım için iftar programlarını iptal etti.

Kafkas Sanayici ve İş Adamları Derneği (KARSİAD) Başkanı Sultan Murat Dereci, Afrika'da yaşanan insanlık dramının vicdanı olan herkesin yüreğini burktuğunu, bu nedenle şehrin ileri gelenleri ile iş adamlarının katılımıyla düzenleyecekleri iftar programlarını iptal ettiklerini söyledi.

KARSİAD Başkanı Dereci, açıklamasında, televizyon ekranlarında Somalili çocukların açlıktan bir deri bir kemik kaldıklarını görünce yüreğinin sızladığını ifade etti. Dereci, “Benim de çocuğum var. Her yemek yediğimde Afrikalı çocukların halleri gözümün önüne geliyor. Başta Somali halkı olmak üzere Doğu Afrika insanına yardımcı olmak için dernek olarak biz de bir şeyler yapmak istedik. Arkadaşlarımın ve benim Afrika’ya yardım etmemiz bir insanlık görevi. Yardım etmenin rengi, dili, ırkı ve dini olmaz. Bizler Ramazan ayında oruç tutarak Afrika'daki açlığı daha iyi anlayabiliyoruz. Çünkü Somali'de insanlar ve çocuklar açlığa bağlı sürekli oruç tutuyor." dedi.

KARSİAD Başkan Yardımcısı Adnan Bayrak ise sosyal paylaşım siteleri ve Kimse Yok Mu Derneği vasıtasıyla Afrika için yapılan yardım kampanyalarına destek olduklarını belirtti. Bayrak, yardımseverlerin Afrika'ya yapacağı bağışlarla, insanlığın ölmediğini dünyaya göstereceğine inancının tam olduğunu kaydetti. Somali'de açlığa bağlı her gün bebekler öldüğünü vurgulayan Bayrak, “Günümüz dünyasında açlıktan insanların ölmesi ne acıdır. Dünyanın dört bir yanından yardım yapalım. Bebekler ölmesin." ifadelerini kullandı.

KARSİAD Genel Sekreteri Cengiz Kaya da derneklerinin Afrika’da katarakttan dolayı gözleri görmeyen onlarca insanın görmelerine aracılık yaptığının altını çizerek, “Bugün televizyon ekranlarında Afrikalı çocukların durumlarını görünce çok üzülüyoruz, çaresiz annelerin çocuklarının gözleri önünde öldüklerini görünce, göz yaşlarımızı tutamıyoruz. Dernek olarak bu Ramazan yapacağımız iftar programlarını iptal ettik. Bu programlara harcayacağımız parayı Afrika’ya gönderiyoruz.” diye konuştu.