AGD’den Evliya Camii’nde temizlik

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şubesi, Camiler ve Din Görevliler Haftası münasebetiyle Evliya Camii’ni baştan aşağı, temizlediler.

AGD’nin Üniversite Komisyon Başkanı Veysel Fışkın, komisyon yardımcıları ve komisyon üyelerinin gönüllü olarak görev aldığı temizlikte işe caminin bahçesinden başlandı. Caminin dış temizliğini de yapan gönüllüler, caminin iç temizliğini de titizlikle yaptılar. Çalışmalarda caminin içindeki tozlar alındı, camlar silindi, halılar temizlendi.

Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi, Külliyesi ve çevresi de çöplerden ve tozlardan arındırıldı.

AGD’nin Üniversite Komisyon Başkanı Veysel Fışkın, camilerin ve temizliğin önemine değinerek, “Camiler Müslümanların ibadet ettiği kutsal mekanlardır. Bu mekanların zaman zaman genel temizlikten geçirilmesi gerek. Günlük bakım ve temizliği yapılan camilerimizin belli aralıklarla da genel temizlikleri yapılmalıdır. Bizlerde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan bu mekanı kış mevsimi öncesinde genel temizlikten geçirdik. Bu temizlikte dernek üyelerimiz gönüllü oldular. Hep birlikte elimizden geleni yaptık. Çok mutluyuz” dediler.