Ağlatan Veda...

Amasya’ya tayini çıkan Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Vali Ahmet Kara ile vedalaşırken gözyaşlarına boğuldu.

Yaklaşık iki yıldır Kars’ta görev yapan Bolat, veda gezilerinin ilkini gerçekleştirdiğini Vali Kara’yı ziyaretinde duygularına hakim olamayarak ağlamaya başladı.

Bolat’a görev süresince gösterdiği düzenli ve disiplinli çalışmasından dolayı teşekkür ederek Kars Halısı hediye eden Vali Ahmet Kara, “Bir seneye aşkın süredir çok güzel çalıştık. Bu memlekette çok hizmetin oldu. Hem Özel İdare Genel Sekreterliğinde hem Bayındırlık Müdürü olarak hem Çevre ve Şehircilik Müdürü olarak çok büyük hizmetlerin oldu. Verdiğimiz her göreve koştun. Seni hep güzel hatırlayacağız. İnşallah yolumuz düştüğü zaman ziyaret edeceğiz. Buraya yolun düştüğü zaman zevkle gelebilirsin. Burası fahri memleketin olarak say. Kars sizi bağrına basmıştı. Kars ile ilişkilerin, halkla ilişkilerin, görevdeki diğer kurumlarla ilişkilerin fevkalade güzeldi. Biz onu hayırla, minnetle, şükranla yad edeceğiz. Bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyoruz. İnşallah daha üst görevlerde daha güzel görevlerde görmek isteriz. Memleketin sizin gibi çalışkan daha uslu, dürüst insanlara ihtiyacı var. Daha güzel yerlerde daha güzel görevlerde yine karşılaşırız. Karşılaşırsak değdim gibi birbirimizden yüzümüz kızarmayacak şekilde karşılaşacağız. Hep güzellikleri hatırlayarak karşılaşacağız. Karşılaşmasak da birbirimizi gıyabımızda eminim ki güzel anacağız. Onun için Allah size başarılar versin. Sağlıklar versin. Aile yuvanıza da sağlık ve huzur diliyorum. Memleketinize gidiyorsunuz. Orada da eminim ki buradan yaptığınız hizmetlerden daha güzel hizmetler vereceksiniz. Kars kimseye baki değildir. Dünya kimseye baki değil. Hepimiz bir yolcu misali gelip geçiyoruz. Önemli olan gelip geçtiğimiz ve dinlendiğimiz bölgede hoş seda bırakmaktır. Hoş seda bırakarak gidiyorsun.” dedi.

Ömer Bolat ise “Burada bir seneyi geçkin bir süre içerisinde çalışmakla gerek Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü ve daha sonra Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olarak gerekse Özel İdare Genel Sekreteri Vekili olarak Kars’ı sokak sokak, mahalle mahalle, köy köy iyi tanıdığıma kanaatim var. Bu çalışmalarında gerek yerel haklatan gerek resmi kurumlarda oldukça çok yardımlar gördüm. Onların bu yardımları benim performansımı daha da çok artırdı. Sadece kalbim burada kalacak. İçimde büyük bir his olarak kalacak. Karslılara çok müteşekkirim. Allah hepsinden razı olsun. Kars’ın en ufağından en büyüğüne kadar Allah acı, keder, zeval vermesin. Her türlü afet, arıza ve musibetten de korusun. Dünya döndükçe Kars’ın şanı, şerefi artsın. Daha sonra inşallah belki gezmeye geliriz. Ya da başka bir şekilde geliriz. Ben Karslılardan helalık diliyorum. Benim hakkım helal olsun. Ayrılık zor. Kars’a hizmet etmeye çalıştık. Umarım Karslı hemşehrilerimiz tarafından da uygun görülmüştür.” diye konuştu. 

Ömer Bolat’tan boşalan Kars Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ise Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdür yardımcısı Mahmut Aydın atandı.