​​​​​​​Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, tüm vatandaşlarımızı Sarıkamış'a davet etti

​​​​​​​Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, tüm ülkemizi Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinliklerine davet etti.

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 5-6-7 Ocak tarihlerinde Sarıkamış’ta düzenlenecek Sarıkamış Şehitlerini anma programımıza, vatandaşlarımızı davet ediyorum, dedi.

Milletvekili Çalkın sözlerini şöyle sürdürdü :

Sarıkamış;

Türkü, Kürdü, Ahıskalısı, Terekemesi, Azerisi, Lazı, Çerkezi, Yemenlisi, Türkmeni, Filistinlisi ile bir ve tek yürek olarak, gayeleri Vatan ve Mukaddesat olan yiğitlerin, gözlerini kırpmadan ölüme tebessüm ettikleri yerin adıdır. Büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı yerdir.

Sarıkamış;

Kışa, soğuğa, fırtınaya aldırmadan. Aman vatan işgal olmasın, Anadolu’ya düşman çizmesi basmasın, bayrak inmesin, ezan susmasın diye destanlar yazılan, yiğitlerin yattığı beyaz karı kendilerine kefen yapanların yurdudur.

Sarıkamış’ta kahramanların milli birlik ve bağımsızlık için ortaya koyduğu mücadele, destansı duruş, onlarla birlikte yok olmamıştır. Aksine bu yüce ruh Milli Mücadele’yi ve Türkiye Cumhuriyetini doğururken üstünde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılmıştır.

Bu vatana göz dikmeye çalışanlara bir kere daha hatırlatıyoruz. Biz buradayız, Sarıkamış’tayız, Allahuekber Dağları’dayız, din, vatan, millet, bayrak, ezan nöbetindeyiz.

Donarak, göğüs göğse çarpışarak şehit düşen ve kefenleri bembeyaz karlar olan Sarıkamış Şehitlerimizi, bu mukaddes topraklar uğruna canlarını feda eden, tüm şehitlerimizi, Sarıkamış Harekatı’nın 109. Yılında, rahmet, minnet ve dualarla yâd ediyorum.

Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın katkılarıyla, 5-6-7 Ocak tarihlerinde Sarıkamış’ta düzenlenecek Sarıkamış Şehitlerini anma programımıza, vatandaşlarımızı davet ediyorum.