AK Partiden Teşekkür

Haziran 2011 genel seçimleri sonrası yeniden tek başına iktidar olan AK Parti, seçim zaferini kutladı.

İlimizdeki yerel ve yaygın basının temsilcileri ile bir araya gelen Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, bütün Kars halkına teşekkür ederek, Kars'a hizmet sözü verdi.

Ak Parti İl Binasında düzenlenen toplantıya ; Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof.Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Tüzen ve partililer katıldı.

İl BAŞKANI ENSAR ERDOĞDU : KARSIMIZA HAYIRLI OLSUN

Ak Parti Kars İl Başkanı Ensar Erdoğdu, seçimlerin huzur içerisinde geçmesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, seçimlerin ülkemize ve Karsımıza hayırlı olmasını diledi.

Başkan Erdoğdu sözlerini şöyle sürdürdü : "17 kez hep birlikte sandığa gittik. Halkımız son derece vakur bir sonuçla Ak Parti'yi ülke genelinde iktidara taşıdı Kars'ta birinci parti konumuna getirdi.  Oylarımız azımsanmayacak oranda arttı. Bizim için önemli olan seçimlerin huzur ve güven ortamında geçmesiydi. Oldukça centilmen bir ortamda Kars'ta seçimleri noktaladık. 55 günlük seçim kampanyamız neticesinde oldukça olgun bir süreç yaşadık ve yaşattık. Ak Parti olarak biz barıştan ve kardeşlikten yana olduk. Herhangi bir siyasi partiyi karalamadık, lekelemedik. Yalnızca projelerimizi anlattık. Hepimizin ortak paydası Kars'ın geleceği olduğuna göre ; Kars halkı da hizmetten ve iktidardan yana  iradesini ortaya koydu. Kazanan Kars  oldu. Ak Parti il teşkilatı olarak Kars halkının emrinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle seçimlerin ülkemize ve Karsımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

BELEDİYE BAŞKANI NEVZAT BOZKUŞ : HUZURLU VE HAYIRLI BİR SEÇİM GEÇİRDİK

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ; "Kars halkı sorunlarının çözülmesi noktasında eğim göstermiş" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü : "Ülkemizde ve ilimizde seçimin huzur içerisinde geçmesi bizler için önemliydi. Bu konuda he-pimiz sevinçliyiz. İkinci önemli konu Kars halkı sorunlarının çözülmesi noktasında eğim göstermiştir. İktidardan yana tavrını koymuştur. Bu da oldukça sevindiricidir. İlimizin çözülen sorunlarının yanında çözülmemiş sorunları da var. İktidar partisinden yana vatandaşın tavrını koyması da ; sorunlarına çözüm arayışı içerisine girmiştir. Bu anlamda Kars halkına teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz bu duyarlılık içerisinde Ankara'da sorunlara eğilim gösterecekler. İnşallah birlikte bu sorunları çözeceğiz ve çözecekler. Diğer partilerde seçim sürecince seçim kanununa bağlı olarak huzur ve güven içerisinde yarışlarını devam ettirdiler bu almamda da teşekkür ediyorum. Haziran 2011 seçimlerinin ülkemize ve Karsımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

MİLLETVEKİLİ PROF. DR. YUNUS KILIÇ : KARS EN İSABETLİ SEÇİMİNİ YAPTI

Ak Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars halkının oldukça isabetli bir seçim yaptığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü : "Ak parti bu dönem Kars'ta tamamen bir değişiklikle başlamak istedi. Bu manada da 79 arkadaş içerisinde bize tevdi etti bu görevi. Öncelikle Kars'a daha önce hizmet etmiş bütün milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu görevi layıkıyla yapmak üzere yola çıkanlardanız. Plan ve  projelerimizle yola çıktık. Bütün Kars halkına ulaşmaya çalıştık. Gitmedik ev, sıkmadık el bırakmadık. Partimizi ve kendimizi anlattık. Sevinerek sonuçlardan görüyoruz ki Kars halkı bizi ziyadesiyle anlamış. Oylarımızı on binin üzerinde artırdık. Bu büyük bir başarıdır. Bu şunu gösteriyor ; Kars halkı çok beklenti içerisindeydi. Kars halkının sorunları ve sıkıntıları çoktu. Ak Parti hükümetiyle bu sorunlar büyük ölçüde çözülmüş olsa da uzun yıllardan beri birikmiş sorunlarımız nedeniyle Kars halkının beklentileri hâlâ çoktu. Kars kendisinin geleceği için isabetli bir seçim yaptı. Bunun iddiası içerisindeyiz ve bunu inşallah Kars halkı ilerleyen süreçte yaşayarak da görecek. Seçimlerin Kars'a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

MİLLETVEKİLİ AHMET ARSLAN : KARS HİZMETE DOYACAK

Haziran 2011 seçimleri kampanya süresince, Kars'ta farklı etkenlerin olduğu dağınık bir coğrafyada ve de aşağı yukarı her partinin kendi ölçeğinde iddialı olduğu bir seçim kampanyasında, yine kırmadan dökmeden, incitmeden Karsımıza yakışır bir vakurlukla huzur içerisinde bir seçimin geçmiş olması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Seçim sonuçları açısından baktığımızda bizim iddiamız şuydu : Ak Parti iktidarı ile ülkemize çok şey yapıldı.                İlimize de çok şey yapıldı; fakat bizim gönlümüzden Kars'a daha çok şeyin yapılması geçiyordu. Bu çok şeyin yapılması veya diğer illere göre pastadan daha fazla çok pay almanın yolu veya daha güçlü etkeni Kars'tan güçlü bir oy potansiyeli ile meclise gitmekten geçiyor dedik. Bunun için üçte üç yapmak hedefimizdi. Bütün teşkilatlarımızla, belediyelerimizle, il ve il genel encümenlerimizle çok çalıştık ve Ak Parti'yi Kars'ta birinci parti yaparak rekor düzeyde bir oy oranına ulaştırdık. Ortak amaç iktidar olacağı belli olan Ak Parti, Kars'ta birinci ve tek parti yapmaktı. Bunun için çok çalıştık. Sandıktan çıkan halk iradesi herkesin saygı duyması gereken bir iradedir. Biz o iradeye saygı duyuyoruz. Memnun edici şu ki ; geçmiş seçimlere göre, bir çok etkene rağmen Kars halkı Ak Parti iktidarına çok güçlü bir şekilde destek vermiştir. Bizim arkamızdaki oy anlamındaki güç her zamankinden daha güçlü daha önemli daha mesuliyetlidir. Biz bu güçle memleketimize hizmet edeceğiz. Memleketimize hizmet eden her bir insan bizim için değerlidir. Geçmiş dönem milletvekillerimize ve aday adaylarımıza da teşekkür ediyorum. Biz birikimimizle, daha önemlisi teş kilatımızla, belediyelerimizle, vatandaşlarımızla diyalog içerisinde olarak Karsımız için çok daha iyi hizmetleri nasıl yapabiliriz bunun gayreti içerisinde olacağız. Bizim avantajımız Kars'ta  %50 oy almış bir Ak Parti var ve üçüncü dönem yeniden iktidar. Bu süreçte gecemizi gündüzümüze katacağız ve Kars için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Herkesin fikrine düşüncesine saygılı olarak ve de istişare ederek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tek amacımız Kars'a hizmet olacak. Buradan bütün Kars halkına şükranlarımı sunuyor,  seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."