Akıbeti merak ediliyor…

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı’nın akıbeti merak ediliyor…

Karslı hayırsever İşadamı İsmail Aytemiz’in Kars’a yaptırıp Belediye’ye teslim ettiği kendi adını taşıyan Spor ve Sergi Sarayı’nın akıbetinin ne olacağı ve bundan sonra Belediye’nin mi yoksa Valililiğin mi bünyesinde etkinliklere ev sahipliği yapacağı merak ediliyor.

5 bin izleyici kapasiteli İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayının en büyük sıkıntısı ısıtılamıyor olması. Bugüne kadar özellikle kış aylarında düzenlenen etkinliklerde salonun soğuk olması vatandaşların etkinliklere katılmamasına neden oldu. Modern görünümü ve iç dizaynıyla değil soğukluğu ile gündemde kalan salon için Valilik harekete geçti.  

Valiliğin 23.12.2010 tarihinde salonun kendilerine devredilmesiyle ilgili talebi oldu. Kars Valisi Ahmet Kara imzasıyla Belediye’ye gönderilen talep yazısında; Bilindiği üzere İşadamı İsmail Aytemiz tarafından 2009 yılında yapılarak başkanlığınıza devir edilen İsmail Aytemiz Spor Salonu atıl bir durumda durmaktadır. Oysa sözü edilen bu taşınmaz çok yönlü değerlendirilerek Kars’ın hizmetine sunulabilir. Bu itibarla İsmail Aytemiz Spor Salonu tapusuyla birlikte Özel İdare’ye devredildiği takdirde Valiliğimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün çeşitli etkinliklerinde ve milli bayramlarda, çeşitli sportif aktivitelerde, kültür ve folklorda kullanılacağına gerek duyulmuştur. Bu itibarda salonun; belirtilen amaç doğrultusunda kullanmak üzere İl Özel idaresine devir edilmesi için gereğini rica ederim.” denildi.   

Konuyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Sonuç olarak bizde meclisimizde karar aldık ve bunun karşılığında bir yerin Belediyemize devir edilmesi halinde salonu vereceğimizi ifade ettik. Şu anda devir olmadı. Bir başka gayrimenkulün verilmesi halinde devir edebileceğimiz, meclisteki karar budur.” dedi.

Bu zamana kadar yapılan etkinliklerde salonun soğuk olmasının nedeninin sorulmasına üzerine ise Bozkuş, “Salonun ısınması akaryakıtla sağlanıyor. Bu da çok pahalıya mal oluyor. Alan geniş ve elbette ki orayı yapan, yaptıran İşadamımız İsmail Aytemiz, bir şekilde kullanılsın diye yaptırmış. Zamanında biz şunu önerdik: Milli Eğitim Müdürlüğü ya da İl Özel İdaresi yakıtı alsın devretmeye de gerek yok, kullansınlar. Biz buna varız. Ama tapusuyla devredilmesi talep ederseniz bu olmaz. Orası 5-6 trilyon civarında bir rakam tutmakta. Belediyenin sıkıntıları var. Bir yer verilirse Belediyede onu değerlendirir. Belediye meclisimizde bu anlamda karar çıktı.” şeklinde konuştu.