Ali Salgar Aday Adaylığını Açıkladı

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Salgar, Kars halkından almış olduğum güç ve destekle, Ak Parti Kars Milletvekili Aday Adaylığımı açıklıyorum, dedi.

Milletvekili adaylığı için görevinden ayrılan Ali Salgar, dün basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıklayan Salgar, Ak Parti'den neden aday adayı olduğumu açıklamaya gerek yok sanırım, ben Ak Partiliyim, onun felsefi düşüncesinden kaynağından geliyorum. Bu Patinin kuruluşundan beri var oldum ve var olmaya da devam edeceğim, diye konuştu.

Salgar sözlerine şöyle devam etti :

AK PARTİ YOKSULUN ve ORTA DİREĞİN PARTİSİDİR...

Ak Parti büyük bir kitle partisidir. 9 yıldır iktidardır, çok önemli projeleri imza atmıştır. Ak Parti halkın, yoksulun, orta direğin partisidir. Onunun için çok aday adayı müracaatı vardır. Ak Parti'ye müracaat eden, aday adayları, diğer parti aday adayları gibi çok kaliteli ve değerlidir. Şartlar eşittir, Ak Parti'de kim ipi göğüslerse onların yanında olacağım.

HİÇ KİMSEDEN SÖZ ALMADIM, TEK DESTEĞİM MUHTEREM KARS HALKIDIR...

Ben hiç kimseden, Başbakan ve Bakanlardan söz almadım, benim desteğim kamu oyudur. Kars halkıdır ve sağ duyu sahibi olan il ve ilçe teşkilatı yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri, İl ve İlçe belediye Başkan ve Meclis Üyeleridir. Yani halkımız ne derse, sayın İl ve İçe Bşkanlarımız ve teşkilatları nasıl takdir ederse liste nasıl şekillenirse kabulüm olacaktır.

HEMŞEHRİLERİMİ HİÇBİR ZAMAN MAHÇUP ETMEDİM ETMEYECEĞİM DE, ÇÜNKÜ BEN HİZMET ADAMIYIM...

Ben hizmet adamıyım. Sayın halkımız icazet verirse onları mahcup etmeyeceğimi Genel Sekreterlik görevimde bunu gösterdim.

KARS’I ve KARSLIYI ÇOK YAKINDAN TANIYORUM

Karslı hemşerilerim beni, bende karsı iyi tanıyorum, sorunlarımızı iyi biliyorum. Kars varsa ben varım, Kars yoksa bende yokum çünkü beni ve benim gibi nice aydınları ve iş adamlarını bu kent yetiştirmiştir. Bununun için Kars'a ne yapsak azdır. Karsın Merkezi, Sarıkamış'ı, Kağızman'ı, Digor'u, Arpaçay'ı, Akyaka'sı, Selim'i ve Susuz'u benim için hepsi azizdir, değerlidir. Tüm hizmetler onlara eşit olarak yansıyacaktır. Vekil olmak önemli değil onun hakkını vermek önemlidir. Bu hizmet yarışında bende varım onunun için aday adayı  oldum.

Bu vesile ile aracılığınızla sayın hemşerilerimi içtenlikle selamlıyorum.

HEMŞEHRİLERİMDEN DESTEK BEKLİYORUM

24. dönem Ak Parti’den Milletvekili aday adayı olduğumu ve aday olmak içinde sayın                        hemşerilerimin desteklerini bekliyorum.

HER ŞEY KARS VE KARS HALKI İÇİN

Her şey Kars ve Kars halkı için, ne mutlu Karslıyım diyen ve Kars'ta yaşayan, Kars için var olan ve Kars'a hizmet edenlere, hepinizi saygıyla selamlıyor, Karsın makuz talihini yenmek için omuz omuza çalışmayı ve bir olmayı, diri olmayı arz ediyorum. Saygılar sunuyorum değerli hemşerilerim, gelin el ele  vererek karsımızı hak ettiği yere getirelim.

Ali SALGAR Kimdir ?

Ali Salgar Kars Merkez Cumhuriyet "Yolaçan" Köyü’nde dünya'ya geldi. İlkokulunu kendi köyünde bitirdikten sonra Kars Merkez Ortaokulu’nda okudu. Daha sonra Alpaslan Lisesi’ni bitirdi. Liseyi bitirdikten sonra A. Ü. İlahi-yat Fakültesinden mezun oldu. Kısa bir süre Diyanet İşleri Başkanlığı Sulakyurt ve Taşköprü Müftülüğü yaptı. Yedek subay olarak görevini ifa ettikten sonra 01.11.1976 yılında Sümerbank'a intisap etti. Sırayla Van, Adana, Samsun, Zonguldak ve İzmir'de 20 yıla yakın Bölge Müdürlüğü 5 yılda Sümer Holding'in Adıyaman ve Nazilli işletmelerinde İmalat ve de Pazarlama Müdürlüğü yaptı. Çalıştığı her yerde kalıcı eserler bıraktı. Bu günkü Fevpa'nın yeri de onun eseridir.

2002 yılında, İlimizde Ak Parti'den aday adayı oldu. Sıraya giremedi. Ancak partisine çalışmaya devam etti. 2004'de Tekel Kağızman Tuz İşletmelerinde Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2005 Aralık ayında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak Kars'a atandı. 5 yıldır bu görevi çok başarılı olarak yürütmekte olup, Kars ve İlçelerinin köylerini teker, teker gezip sorunları yerinde inceleyen ve bunlara çözüm bulan üst bürokrattır.

Salgar, çeşitli dernek ve kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Kars Organize Sanayi, Kar-Sar-Tur. A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi, Kars Organize Besi Sanayi Müteşebbis heyeti üyesidir.

Görevde olduğu süre içinde yurt içi ve yurt dışında bir çok çeşitli seminer, Paneller ve toplantılara katılmış hizmet içi ve dışı pek çok seminere konuşmacı ve kursiyer olarak iştirak etmiştir.

Kars'ta ikamet eden, Kars’ın sorunlarını yakından bilen, 30 yılı aşkın kamu görevlisi olarak hizmet eden Salgar,ülkesine ve milletine sevdalı olup, attığını vuran, tuttuğunu koparan, sosyal yönü oldukça güçlü, iş bitirici kamuyu yakından tanıyan, değerli bir hemşerimiz olup, devletin ve kamu kaynaklarını ve-rimli ve etkin kullanılmasında özenle çalışan mesai mefhumu nedir bilmeyen dürüst, çalışkan ve her şey KARS için diyen Kars'ın sorunlarını yakından bilen, hemşerilerine içtenlikle davranan, Kars sevdalısı olup yetişmiş bir hemşerimizdir.

Ali Salgar, 4 çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça bilmektedir.