Anadolu Yelken Ligi 1. Ayak Kars Optimist Yarışları Çıldır Gölü’nde Başladı

Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Anadolu Yelken Ligi 1. Ayak - “Ani'nin Fethi’nin 960. Yılı Anısına Kars Optimist Yarışları” Çıldır Gölü’nde Başladı

2024 yılında Kars ve Van olmak üzere iki ayaktan oluşan TYF Anadolu Yelken Ligi’nin 1. Ayak Optimist Yarışları, Ani'nin Fethi’nin 960. Yılı Anısına ve Kars Valiliği'nin büyük destek ve ev sahipliğinde Çıldır Gölü’nde başladı. 

Akyazı Yelken ve Su Sporları Kulübü, İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü, Mersin Rota Yelken ve Su Sporları Kulübü, Mersin Yelken Yat ve Su Sporları Kulübü, Trabzon Akçaabat Yelken Spor Kulübü ve Van Yelken İhtisas Kulübü’nden 39 Optimist sporcusunun kayıt verdiği yarışların startını Kars Valisi Ziya Polat verdi.

Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Kars İl Gençlik ve Spor Müdürü Ayhan Yüregir, Kars İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz ve Arpaçay Belediye Başkanı Zeki Elma’nın katılımları ile başlayan ilk günün yarışlarında;

Optimist Genel kategorisinde Arel Diker (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) birinci, Cem Yusuf Güler (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) ikinci ve Nehir Parıltı (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) üçüncü oldu.

Optimist Junior kategorisinde ise Mert Emir Yaşar (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) birinci, Damla Derin Su (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) ikinci ve Çınar Uslukul (İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü) üçüncü oldu.

TYF Anadolu Yelken Ligi 1. Ayak -Ani'nin Fethi’nin 960. Yılı Anısına Kars Optimist Yarışları yarın ikinci günün yarışlarıyla devam edecek.