Anne Çocuk El Ele Kütüphaneye

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde , “10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor” ve “Anne Çocuk El Ele Haydi Kütüphaneye” projeleri hayata geçti.

Sarıkamış Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle yürütülen, “10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor” ve “Anne Çocuk El Ele Haydi Kütüphaneye” projeleriyle daha çok kitap okunması ve kütüphanelerin daha aktif hale getirilmesi amaçlanıyor.

Kazım Karabekir İlköğretim Okulu’nda düzenlenen kitap dağıtımı programıyla, “10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor” projesinin startı verildi.

Programa Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman, İlçe Kütüphanesi Müdiresi Ülkü Gün ve Kazım Karabekir İlköğretim Okulu Müdürü Mete Yıldırım katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, “Kütüphaneler Haftası münasebetiyle iki tane proje hazırladık. Projelerimizden birisi, “10 bin Öğrenci Kitapla Buluşuyor” Sarıkamış’ta 10 bin civarında öğrencimiz var. Bütün öğrencilerimize kitap dağıtacağız. Bu proje Sarıkamış Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı desteğiyle yürütülüyor. Her sınıfa dağıtılan kitaplar 15 günde bir öğrenciler arasında değiştirilecek. Kitapların okunup okunmadığı konusu Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni ve Rehber öğretmenler tarafından test edilecek. Sonuçta öğrencilerin davranış ve kanaatleri doğrultusunda değerlendirme olacak. Bu proje kapsamında her bir öğrencimiz en az 25 kitap okuyacağı için toplamda 200 bin kitap okunmuş olacak. Diğer projemizde ‘Anne Çocuk El Ele Haydi Kütüphaneye’ projesi, bu kapsamda cumartesi günleri anne ve çocukları kütüphanede ağırlıyoruz. Onlara Ogünlerde çay, kahve ve değişik ikramlarımız oluyor. Bu şekilde kütüphanelerimizi daha aktif hale getirelim düşüncesindeyiz” dedi.