Arpaçay YİBO Boks Takımı kuruldu

Kars Arpaçay Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencilerinden oluşturulan ve bugün düzenlenen müsabakalarda başarı elden eden boks takımı, Erzincan’da yapılacak müsabakalarda Kars’ı temsil edecek.

Kentteki boks yarışmasındaki başarılarından dolayı öğrencileri yaz kampının devam ettiği YİBO’da ziyaret eden Arpaçay Kaymakamı Fatih Acar, öğrencilerle boks maçı denemesi yaptı.

 
Çalışmalar hakkında Okul Müdürü Ercan Ülker’den bilgi alan Kaymakam Acar, yarışmalarda öğrencilere başarılar diledi.
 
Boks takımını hazırlayan ve aynı zamanda kendiside milli boksör olan Beden Eğitimi Öğretmeni Savaş Kaya da, Arpaçay’da bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyerek, özellikle yatılı okul öğrencilerini spora yönlendirmekten son derece mutlu olduğunu belirtti.
 
Okulların tatil olmasına rağmen okulda öğrencilerle birlikte çalışmalarına devam ettiklerini de ifade eden Kaya, Kaymakam Acar’ın öğrencileri sık sık ziyaret ederek yakından ilgilenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirerek, “İlk günden beri desteğini esirgemeyen Arpaçay Kaymakamımız sayın Fatih Acar’a ve Okul Müdürümüz Ercan Ülker’e teşekkür ederiz” dedi.
 
Kaya ayrıca, Arpaçay YİBO’nun Erzincan’daki müsabakalarda da büyük başarı alacağını sözlerine ekledi.
 
Kars’ta bugün yapılan müsabakalarda; Arpaçay YİBO öğrencilerinden oluşan boks takımı başarılı olarak önümüzdeki günlerde Erzincan’da yapılacak olan Türkiye şampiyonasında 5 sıklette birinci olarak Kars’ı temsil etme şansı yakaladı.