Artık caddeler GÖL olmayacak

Kars Belediyesi tarafından şehrin merkezinde başlatılan asfaltlama çalışmalarında, her yağışta göle dönen caddeleri bu görüntüden kurtaracak yağmur mazgalları ortaya çıkarıldı.

Karslı vatandaşlar, her yağışta göle dönen caddelerdeki mazgalların ve kanalizasyonların üzerlerinin kapalı olmasına anlam veremezken, belediye ekipleri başlattıkları çalışma ile yağmur mazgallarını ve kanalizasyonları özel araçlarla temizlemeye başladı.

Kars Belediyesi Altyapı İşleri Ekip Şefi Erdoğan Bayoğlu, “Yaptığımız asfaltlama çalışmalarında ortaya çıkarılan ve çalışmayan bacalar, Belediye Başkanımız Nevzat Bozkuş’un girişimleriyle getirilen yüksek basınçlı su ve vakumla çalışan kombine kanal temizleme aracı ile temizlenmektedir. Bu çalışmamız ile uzun yıllar kullanılmayan, vatandaşların evlerini, iş yerlerinin bodrumlarını yağmur suyu dolmasına neden olan kanalizasyon ve yağmur mazgallarının olmadığı caddelerden kanalizasyon gideri olan yağmur mazgalı bulunan caddeler ve sokaklara kavuşturuyoruz. Çalışmamız ile yeniden onarılan ve gerekli temizlikleri yapılan bu giderler aktif hale getiriliyor.” dedi.