Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Kars Belediye Başkanlığı'nca başlatılan asfalt, kanalizasyon, içme suyu şebekesi ve su arıtma tesisleri çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yapılan çalışmaları sabah erken saatlerde yerinde inceledi.

En ince ayrıntıyı düşen Bozkuş, Kars’ın gelişmiş şehirler arasında hak ettiği yeri alacağını vurguladı.

Yıllardan beri alt yapı sorunları giderilmeden yapılıp bozulan yolların Kars’a zarar verdiğini belirten Başkan Bozkuş; “Kars’a yıllarca göz boyamak için, desinler diye kaldırım yol yapıldı. Ne oldu kısa sürede hepsi bozuldu gitti. Kars’ın çok önemli alt yapı sorunları vardı. Bunları kimse gündeme getirmedi. Çünkü alt yapıya girmek her baba yiğidin harcı değildi. Biz önce alt yapı diyerek işe başladık” dedi.

BİZ HİZMETLERİMİZİ KALICI OLARAK YAPMAYI KENDİMİZE İLKE EDİNDİK

Her fırsatta tüyü bitmeyen yetimlerin hakkını kimseye yedirmeyeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Kaldırımlar üst üste yapılmış. Aynı şekilde yollar kazılmadan üst üste yapılmış. Bu yok ve kaldırımlar vatandaşların iş ve evlerini bodruma çevirmiş. Yani vatandaşların işyerleri üst üste yapılan kaldırım ve yolla bodrum olmuş. Biz bunu yapmadık önce asfalt yapacağımız caddeyi kazıdık. 50 santim aşağı indirdik. Gerekli etüt çalışmalarını yaptık. Şuan kazma işlerimiz devam ediyor. Biz bir şey yaparken kalıcı olmasını hedefliyoruz. Yani bizim işlerimizde bugün yap yarın boz medotu yok. Biz hizmetlerimiz kalıcı olarak yapmayı kendimize ilke edindik” diye konuştu.

KARSLILAR HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ FAZLASIYLA ALACAKBelediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars’ın belediye hizmetleri anlamında yıllardan beri ihmal edildiğini ve Karslıların belediye hizmetlerine adeta hasret kaldığını kaydetti.

Göreve geldiklerinde hedeflerinin yaşanılabilir bir Kars yaratmak olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Özellikle uzun yıllar alt yapı anlamında Kars’a bir şey yapılmamış. Bunları yapılan çalışmalar ile bütün vatandaşlarımız açık açık açık görüyor. Alt yapısı çökmüş bir şehrin üstüne ne yaparsanız yapın boştur. İşte sularımız mikrop saçıyordu. Paslı boruların içerisinden akan suyu Karslılar yıllarca içti. Biz bunları görmemezlikten gelemezdik. Vicdanımız bunu kabul edemezdi. İşte biz herkesin kaçtığı toprak altına girdik. Yer altı çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Buna paralel asfalt ve kaldırım çalışmalarını başlattık. Asfalt serim makinesi geldi. Kısmet olur ise kaldırım çalışmaları tamamlanırsa Pazar günü Atatürk Caddesi’ne asfalt dökeceğiz. Emin olun Karslılar hak ettiği hizmetleri fazlasıyla alacaktır” şeklinde konuştu.

Öte yandan asfaltlama çalışmalarında kullanılacak asfalt serme makinesi kente geldi. Bütün hazırlıklarını tamamlayan belediye alt yapı kazı çalışmaları tamamlanan caddelerde asfalt çalışmaları başlatacak.

Şehir merkezini şantiyeye çeviren Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a vatandaşlarda destek oluyor.

Çalışmaları izleyen vatandaşlar; “Kars tarihinde ilk kez böyle bir çalışma yapılıyor. Yıllarca kimse alt yapıya girmedi. Musluklarımızdan çamur akıyordu. Yollarımız yapıldıktan üç gün sonra bozuluyordu. Ama şimdi yapılan çalışmaları görünce inanın çok seviniyoruz. Allah başkanımızdan razı olsun. İşi hakkıyla yapıyor. Geç oluyor. Ama iyi oluyor” diye memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kars Belediye Başkanlığı’nca yeni belediye binası, gecekondu dönüşüm projesi, hayvan pazarı, pis su arıtma tesisleri ile birlikte bir çok bölgede çalışma yapılıyor.