Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

Kars Belediye Başkanlığınca yapımına devam eden asfalt çalışmaları kapsamında Atatürk ve Faikbey caddelerinin tamamlanmasının ardından iş makineleri dün itibariyle Kazımpaşa Caddesi’nde çalışmalara başladı.

Kazımpaşa Caddesi’ndeki çalışmalar ise hafta sonunda kadar tamamlanmasının ardından Halit Paşa, Cumhuriyet ve İnönü caddelerinde devam edecek. Ramazan trafiği ve okulların açılması nedeniyle özellikle trafik açısından sıkıntılar yaşanması açısından vatandaşların görevlilere ve trafik polislerine yardımcı olmaları gerekiyor.

Yapılan çalışmalarda zamanla toprak altında kalmış ve kapatılmış yağmur mazgalları ve yağmur suyu tahliye kanalları ortaya çıkarılarak tek tek temizleniyor. Yoğun yağmurlar sonrasında cadde ve sokaklarda biriken suyu tahliye etmek ve işyerlerinin ve evlerin bodrumlarına su dolmasına engel olmak için devam eden çalımlarda çok sayıda yağmur mazgalları, tahliye kanalları ve kanalizasyon şebekesi ve bacaları ortaya çıkarılarak aktif hale getiriliyor.

Yapılan çalışmaları düzeli olarak denetleyen ve yerinde inceleyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, yaptığı açıklamalarda “Asfalt çalımlarında 50 santimetreye kadar zeminden aşağıya inmek suretiyle yeniden yaptığımız yollarda uzun yıllar sorun yaşanmamasına özen gösteriyoruz. Mevcut atık su tahliye kanalları da ortaya çıkıyor. Bu kanalların içerisi temizlenerek yeniden ve daha çalışır hale getiriliyor. Kars’ta daha önce meydana gelen sağanak yağışlar nedeniyle şehrin birçok bölgesinde su baskınları meydana geliyordu. Asfalt çalışmaları yapılırken diğer yandan kaldırımlarda gözden geçiriliyor. Bunların yanı sıra asfalt dökülmeden önce üzeri kapatılmış olan kanalizasyon ve yağmur suyu tahliye kanallarını yeniden gözden geçiriyoruz. Bu kanalların kapakları takılarak içleri temizleniyor. Tamamladığımız yollara bir daha sorunlar yaşanmayacak. Çalışma yaptığımız yollar tamamlandıktan sonra 5 santimetre kalınlığında koruyucu bir tabaka daha atılacak. Bütün bunlar tamamlandıktan sonra da bir daha bu yolarda bir daha kazı çalışmaları olmayacak.” dedi.