Bölgede tescilli sulak alanlardan bir tanesi olan Aygır Gölü doğaseverler için hazır hale gelmesi ve turizme katkı yapması amacıyla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından çalışmalar planlar dahilinde yürütülüyor.
‘AYGIR GÖLÜ’, ADINI SULARDAN ÇIKAN AT KİŞNEMESİNDEN ALDI!
Aygır Gölü’nün ismini nereden aldığı ve düzenlemeler sonucu bölgeye sağlayacağı katkıyı anlatan Çevre ve Orman İl Müdürü Murat Doğanay, “Aygır Gölü ilimizdeki tescilli 3 sulak alandan bir tanesidir. Diğer sulak alanlarımız ise Kuyucuk Gölü ve Çalı Gölü’dür. Aygır Gölü bilindiği üzere bir lav set gölüdür. Sular kışın derinden donduğu gibi, yazın da derinden çözülmeye başlar ve su içinde at kişnemesine benzer bir ses oluşur. Bu seste halk arasında yaygınlaşır ve Aygır Gölü ismini oradan alır. Aygır Gölü aynı zamanda ilimizin önemli turizm alanlarından bir tanesidir. Çünkü Aygır Gölü bakir bir alandır. Etrafı meralarla kaplı ve bizde bunu değerlendirerek 2012 yılı içerisinde bu gölün yönetim planını ihale ettik ve yaptırdık. 2013 yılı içerisinde de Aygır Gölü’nün yönetimini bu plan içeriğinde sağlayacağız.” dedi.
GÖL KENARINA MESİRE ALANI VE AĞAÇLANDIRMA FAALİYETİ PLANLANIYOR
Kars’ın Susuz ilçesinde bulunan Aygır Gölü için Susuz Kaymakamı Vedat Yılmaz’ın da bir çalışma yapacağına dikkat çeken Çevre ve Orman İl Müdürü, “Susuz Kaymakamımız Aygır Gölü kenarında bir mesire alanı planlamakta ve biz de kurum olarak bu projeye destekçiyiz. Yine Orman İşletme Müdürlüğümüzde Aygır Gölü kenarında ağaçlandırma faaliyetlerimiz olacak. dolayısıyla bu bakir alanımızı doğaseverlere turizm amaçlı kazandırılmak adına çalışmalarımız plan dahilinde devam edecektir.” şeklinde konuştu.