Azerbaycan diyasporası Karsta

Azerbaycan diyasporası yıkılan Ucube Anıt önünde bayrak açtı....

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına tekrar kavuşmasının 20’nci yılı nedeniyle Kars düzenlenecek olan programa katılmak için Azerbaycan’dan gelen bir grup diaspora heyeti, Kars’taki yıkılan İnsanlık Anıtı’na çıkarak, Azerbaycan, Revan Hanlığı ve Türk Bayrağı açtılar.

Azerbaycan Diaspora Heyeti Başkanı İsmail Agayev, “Ermenistan ile sahte dostluğun sonunun da bu “ucube” gibi olacak” dedi.

“İnsanlık Anıtı’nı yıkan AK Partili Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyorum” diyen Agayev, “Diaspora merkezi olarak, Türkiye ile Ermenistan Dostluğunun simgesi olarak yapılan bu “ucube”nin yerindeyiz. Biz burada Türkiye’nin Devlet başkanı ile Belediye başkanına teşekkür ediyoruz ki nihayet bu “ucube” sökülüp atıldı. Bir milletin toprağını işgal eden, tarihini tanımayan hiçbir millet ile dostluk mümkün değildir. Ermeniler ile sahte dostluğun sonu bu “ucube” gibi olacaktır. Bu ucube de sahte dostluk ile kurulmuştur. Bu sahtekârlık sökülüp, atıldı. Ermenistan, Türkiye’nin topraklarını tanımadığı gibi, Ağrı dağını kendi toprakları olarak görüyor. Dağlık Karabağı da işgal eden Ermenistan işgalci siyasetini sona erdirmedikçe Ermenistan ile hiçbir dostluk olmaz. Kars, Iğdır ve Ardahan’da Yüz binlerce Müslüman kanı döken Ermeniler ile dostluğunu kabul etmiyoruz. O nedenle bu “ucube”nin sökülmesi nedeniyle Başbakan Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bugün o ucube’nin yerinde Türk, Azerbaycan ve Revan bayrakları dalgalanıyor, dalgalanmaya da devam edecektir.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Diaspora heyeti, Azerbaycan, Türkiye ve Revan Hanlığı bayrakları ile yıkılan Anıt’ın yerine çıkarak bayrak açtılar.