Baki Karakoldan Günün Yazısı

Taliban kafalı Kemal Beygiller ve "Tekke, zaviye" özlemcisi arkadaşları Kuşoğlu...

Özelimde, Kars’ımın ve Karslı hemşerilerimin sevdalısıyım. Ama… Hemşerilerime, İnsanlık Anıtı’nın yıkılmasına yeterli tepkiyi göstermedikleri için kırgınım!..

Heykelin parçalanmasına, içim kaldırmadı, bakamadım!.. Yıktıranlara da, yıkanlara da öfke kustum!..

Muhterem aziz beyler(!) tatmin ve mutlu oldular mı? Alsınlar başlarına çalsınlar! Ama şunu da çok iyi bilsinler: Bu yıkımla, insanlıktan yoksun olduklarını belgelediler, tarihe “insanlıktan yoksunlar” diye geçtiler! Afganistan’da tarihi yapıtları topları, tüfekleriyle parçalayan Talibanlar ve milyonlarca insanın ölümüne, insanlığın da yok olmasına neden olan beyin özürlü faşist Hitler, faşist Mussolini gibi anılacaklar…

….

Elerki (demokrasi), insanlık, çağdaşlık, özgürlük adına mangalda kül bırakmayan Yeni CHP’nin Kemal Beygilleri neredeler?..

Kars’taki MHP ve Azerileri oyları için, sanat eseri olmasının çok ötesinde, taşıdığı ve verdiği iletilerinden ötürü dünyada değer bulmuş “İnsanlık Anıtı”nı, “Ucube” sözcü ile tanımlayan Başbakan’ın “Yıkılacak” emri ile yıkımı gerçekleştirilirken, Kemal Beygiller neden Kars’ı, Türkiye’yi, dünyayı ayağa kaldırmadılar? Etten duvarlar örüp “yıkım”ı durdurmadılar? Hukuki süreçte sessizliğe ve görünmezliğe büründüler?

Şundan: İnsanlık Anıtı’na “Ucube” diyen ve “yıkım emri”ni verenle, o emir doğrultusunda kararlar alıp hareket edenlerle aynı kafadalar! Onlar da yani Kemal Beygiller de, Başbakan gibi Taliban kafalı!.. İstedikleri kadar çırpınsınlar, “Taliban kafalı” olarak, tarihteki yerlerini aldılar, öyle de anılacaklar ve Taliban kafalı olmadıklarına kimseleri inandıramayacaklar!

Dün aslında, kafadan koparılan “İnsanlık Anıtı” değildi, insanlıktan yoksunlarla birlikte onların “izdaşları” Kemal Beygillerdi!

Bu gerçeğin ayırtına, çok değil, birkaç yıl sonra varacaklar!

İnsanlık Anıtı’nın ya “Ucube” sözcüğü ile tanımlanıp “yıkım emri”nin verildiği günün ya da yıkımına ilk balyozun indirildiği günün “Kara Gün” ilân edilip her yıl anılmasını önereceğim ama… En başta da Kemal Beygillerin şiddetle karşı çıkacaklarını kestirebiliyorum. Çünkü… Kraldan çok kralcılar hep böyle yaparlar!

Ben gene de önerimi, ilgilisine sunayım…

….

Haberi dün, Melih Aşık üstadımın Milliyet Gazetesi’ndeki köşesinde okudum. Dondum kaldım. Sonra, Kemal Beygillerin felsefelerini, var oluş nedenlerini, görevlerini anımsayınca toparlandım.

Artık “Kemal Bey” demeyeceğim, ad ve soyadıyla anacağım Yeni CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Parti Meclis’i üyeliğine seçtirdiği, Ankara 1’inci bölgeden 5’inci sıra Milletvekili adayı yaptığı ve Türkiye Partisi’nin eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Zaman Gazetesi’ne konuşmuş…

Melih Aşık üstadım, “Tekke ile zaviye” başlıklı dünkü (26 Nisan 2011 Salı) yazısında, “…Bülent Kuşoğlu, Zaman gazetesine verdiği röportajda ‘Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının toplumu yozlaştırdığını’ söyleyerek dedi ki: Şu anda toplumu kültür ve inanç konusunda besleyecek bu damardan yoksunuz. Onun için de bu tür kurumlara ihtiyaç var, yeniden kurulması için gerekli hazırlıkların yapılması gerekir. Tekke ve zaviyeler, çağdaş kurumlar olarak tekrar benimsetilmeli. Bunlar irtica yuvaları mı? Yok öyle bir şey. Tam tersine kültür yuvaları…” diyor, şu vurgularda bulunuyor:

“Bu kurumların yeniden kurulması için gerekli hazırlıkların yapılması gerekir, diyen Kuşoğlu CHP’nin artık bu tür sosyal kurumlara eskisi gibi olumsuz bakmadığını sözlerine eklemiş.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebiyle CHP’ye katılan Kuşoğlu Bey, Atatürkçü, laik tabanını partiden soğutmak için özel görevli mi bilmiyoruz. Ama bu söylemler seçmeni müthiş rahatsız ediyor. Parti yönetiminden bir tepki gelmemesi tedirginliği arttırıyor.

CHP’nin kendilerini temsil etmediğini düşünenlerin de mecburen CHP’ye oy vereceklerini düşünenler yanılıyor. İstanbul’da birçok okurumuz bağımsızlara oy vermekten söz diyor. Özellikle İkinci bölgede e. Org. Çetin Doğan’a ilginin giderek büyüdüğünü kaydedelim... CHP oyları çantada keklik gibi görünmüyor...”

Melih Aşık üstadıma aynen katılıyorum… İstanbul 3’üncü bölgede oturduğum için benim oy’um da, Cumhuriyet Güçbirliği’nin İstanbul 3’üncü Bölge adayı Ümit Ülgen’e…

Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye’de arkadaşı Kuşoğlu’nun, Zaman Gazetesi’nde çıkan o sözlerini içine nasıl sindirebildiğini ve seçmene nasıl anlatabileceğini zerrece merak etmiyor, sorma gereksinimi duymuyorum. Ama… ”Yol arkadaşları bu kafalar olan Kılıçdaroğlu hala… İpe sapa gelmeyen yanlışlarından ötürü, 12 Haziran’da, seçmenden yiyeceği okkalı şamarın ayırtında değil…” diyeceğim ve bunu sizlerle paylaşacağım.

bakikarakol@hotmail.com