Balicilerin Mekanı Oldu

Kars şehir merkezinde okullar bölgesinde bulunan ve uzun zamandan beri atıl durumda olan eski Devlet Hastanesi balicilerin mekanı haline gelmiş bulunuyor.

2008 yılında boşaltılan eski Kars Devlet Hastanesi sahipsizlikten dolayı her geçen biraz daha yıkılıyor. Alparslan ve Cumhuriyet Lisesi öğrencilerin yoğun olduğu cadde üzerinde bulunan hastane binası son günlerde balicilerin uğrak yeri oldu.İçerisinde bulunan kapı pencere ve dış camları kırılan eski Devlet Hastanesi’nin akibetinin ne olacağı ise Karslıları derin derin düşündürüyor.Özellikle öğrenci ailelerini tedirgin eden boş bina son günlerde içerisinde balicileri barındırıyor. Her okul çıkışında çocuklarından tedirgin olduklarını ifade eden öğrenci velileri; “Bu bina uzun zamandan beri boş. Ne sahip çıkılıyor. Nede satılıyor. Okulların önünde böyle boş binanın bulunması bizleri rahatsız ediyor. Buranın yıkılarak kaldırılması gerekiyor. Veya değerlendirilmesi gerekiyor. Biz bu konuda milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Bu sorunu ancak milletvekillerimiz çözer” dedilerÖte yandan binanın her geçen gün daha da çok zarar gördüğünü belirten civar esnafı; “Şehir merkezinde olan bu yerin değerlendirilmemesin düşündürücüdür. Burada atıl bırakılan bu bina sarhoşların mekanı oldu. Gece geç saatlere kadar içeride baliciler cirit atıyor. Adeta balicilerin mekanı oldu burası. Bu bölgede gördüğünüz gibi okullar var. Halkın yoğun olduğu bir yer. Yarın istenmeyen şeylerin olması durumunda sorumlusu kim olacak? Bir an evvel buraya bir çözüm bulunması gerekiyor. Ya yıkılsın, ya da sahip çıkılsın. Hiçbir şey yapılmıyorsa satılsın” diye tepki gösterdiler.Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasından son boş kalan eski hastanenin içerisin de bulunan bütün işe yarar malzemeleri kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılarak söküldü. İçerisindeki mobilya malzemeleri yakılan bina içler acısı durumda bulunuyor

Kars Valiliği’ne bağlı Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan binanın akıbetinin ne olacağı vatandaşları kara kara düşündürüyor. Vatandaşlar binanın TOKİ’ye verilerek değerlendirilmesi gerektiği fikrinde birleşiyor. Eski Devlet Hastanesi her geçen gün biraz daha yıkılıyor.