İnternet haberciliğinin en önemli markalarından olan İnternethaber.com'un öyküsü TRT Şeş ekranlarında Kürtçe anlatıldı. Stêrkên Şevê (Gecenin Yıldızları) programına konuk olan Hadi Özışık, İnternethaber'in 10 yılı aşkın sürecini izleyenlerle paylaştı.
İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ve Medya Grup Başkanı Süleyman Özışık, İnternethaber'in öyküsünü Kürtçe anlattılar.
Hadi Özışık, İnternet haberciliğine başladığı koşulları, yaşadığı zorlukları, bugüne nasıl geldiklerini anlatırken, İnternethaber.com'un inanılmaz yolculuğuna ilginç detaylar da verdi:
"İşsiz kaldığım bir dönemde ciddi zorluklar içindeyken gelştirdiğim bir proje oldu. Gazetecilik bir kanser gibidir, bir kere yakalandın mı bırakmak zordur. Bir gün internette gazetecilik yapabilir miyiz diye düşündüm. İlk önce 'internetnews' olarak düşündük, sonra Türkçe'si boştaysa daha iyi olur diye düşündüm ve İnternethaber'in isim hakkını aldım. Bazı arkadaşlarla konuştum bu projeyi, bana güldüler 'böyle şey olur mu, bu işte para yok, kendine oyuncak bulmuşsun oyun oynuyorsun' dediler. Kimse yüzüme bakmadı. 2000 yılıydı, kardeşlerimle konuştum onlar da gazeteci zaten. Sabah akşam çalışmaya başladık. Bir kazancımız olmadığı için çok zorluk çektik. Yeni Sahra'dan Kadıköy'e yürüyerek gidip geliyorduk.
Ufuk Güldemir de aynı işi yapıyorduk ve aynı dönemde başlamıştık internet yayıncılığına. Ama aramızda çok ciddi farklar vardı. O'nun şartları farklıydı, ABD'de kalmıştı, sektörde bir ismi vardı, genel yayın yönetmenliği yapmıştı. Bize göre ciddi avantajları vardı yani. Ben ise Kars'tan gelmiştim, hatta benim için 'köylü' diyorlardı ki bununla gurur duyuyorum. Kimsenin aklını kesmiyordu bu işi yapabileceğimizi. Kimseden destek almadık. Bugün bakıyoruz, İnternethaber Türkiye'nin 4. büyük haber sitesi, 40 kişinin çalıştığı bir kurumsal yapı haline geldik."
İnternethaber Medya Grup Başkanı Süleyman Özışık ise grubun yayın hayatına başladığı sürece dair çarpıcı anektodlar paylaştı.
"2000 yılıydı, ağabeyim geldi ve bu işi yapacağımız söyledi. Mesleğimiz gazetecilikti ve neden mesleğimizi bu mecrada yapmayalım diye düşündük. Öyle zorluklar yaşadık ki anlatılır gibi değil. Gecekondu gibi bir mekanda çalışıyorduk ama insanlar dışardan baktıklarında plazada çalıştığımız sanıyorlardı. İnternhaber'in yayın hayatı devam etsin diye bir çok zorluğa göğüs germek zorunda kaldık. Hiç unutmam Ramazan ayıydı, iftarımızı açacak paramız yoktu, bir tane ekmeği paylaşarak iftarımızı açtık. Ekonomik krizle boğuşuyorduk bir yandan ve yok olmanın eşiğindeydik. Ama gazetemizi kapatmadık, sahip çıktık. Şükürler olsun bugün günde 1 milyon ziyaretçi bu gazeteyi okuyor, 40 insan buradan ekmeğini kazanıyor."