Başbakan 4.5 ay sonra yine Karsta

Başbakan Erdoğan, 4.5 ay aradan sonra bir kez daha Kars'ta vatandaşlarla buluştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kars'a geldim, açılış yaptım. Arkamdan birileri eserlerimizi karalamaya çalışmış.

Ben bir kez daha ucube tartışması yaşamak istemiyorum. CHP, MHP, ve BDP bize gözleri dönmüş bir şekilde saldırıyor. Ben bunları millete havale ediyorum. Milletimiz onlara en iyi yanıtı 12 Haziran'da verecek.

Ana muhalefet partisinin genel başkanını iftiralarıyla baş başa bırakıyorum. Onun için 'şaka gibi adam' yorumları yapılıyor. Sahte bir mail olayı ile ortay açıktılar. 1 milyon 700 bin öğrencinin üzerinden istismar yaptılar.

Samsun'da yoksul bir ailenin çocuğu vefat etti. Basında yeterince yer aldı isim vermiyorum. CHP Genel Başkanı bu bebek üzerinden aylarca istismar siyaseti yaptı. Bebeğin vefat ettiği ilçe CHP'nin olmasına rağmen, devlet o kişiye yardım etmesine rağmen CHP Genel Başkanı, kendi belediyesini sorgulamak yerine, o bebeği istismar etmeye devam ediyor.

Ben böyle bir vicdansızlığın, böyle bir insafsızlığa karşı ne söyliyeyim. Çıkalım TV'ye diyor. Ya bu kadar meraklıysan hani bir aralar yalan rüzgarı vardı ya o diziyi yeniden hazırlasınlar sen çık başrol oyna. Sana bu yakışır. Biz yolumuza devam edelim.

Şu MHP'nin, BDP'nin, ilintili olduğu malum terör örgütü ile ilgili olarak tehdit etmekten başka yaptığı birşey var mı? Dikili ağaçları var mı?

Biz hukuk devletini güçlendirerek husumetlerin yerini kardeşliğin aldığı bir Türkiye'yi kurmanın amacındayız. Yeni anayasaya var mıyız? İleri demokrasiye var mıyız? Temel hak ve özgürlüklere var mıyız? Biz Güneydoğu'da OHAL'i kaldıracağız dedik ve kaldırdık mı? Televizyon, TRT6 yarım saat kürtçe yayın yaptırmıyorlardı. Biz 24 saatyayın yaptırdık mı? İsteyen istediği dilde konuşabiliyor mu? İnşallah Kars'ın bütün yollarının sıcak asfaltla döşendiğini göreceksiniz. Yağmurun bitişi ile başlanacak. Alt yapısı tamamlandı. Bununla kalmayacak, inşallah bütün bunlarla beraber Kars Ardahan yolu, bu da tamamiyle dört dörtlük bitirilmiş olacak. ihlassondakika Derdimiz şu. Bakü-Tiflis-Kars, burada demiryolu ağı yoğun bir şekilde devam ediyor ve burayı bitiriyoruz. Bildiğiniz gibi Ankara, Yozgat, Sivas hızlı demiryolu inşaatına başladık. Bu yolu Kars hattı ile birleştireceğiz. Yani Sivas ile Kars arasında hızlı tren hattı kuracağız. Ankara İstanbul projesi de hızla devam ediyor. Ankara Konya'yı tamamladık. Eskişehir İstanbul inşaatı devam ediyor. bütün bunları birleştirdiğimizde İstanbul'dan Kars'a kadar kesintisiz bir hızlı tren hattı kurmuş oluyoruz. Marmara'dan Boğaz'dan demiryolu ile geçiyoruz. Ben sizlere SAyın Kılıçdaroğlu'nun o atışları gibi atış ya0pmıyorum. Ben sizlere uyguladığımız projeyi konuşuyorum. İstanbul Boğazı'ndan geçişi sağlayacak Marmaray devam ediyor ve 2013 sonunda bitiyor. Bu CHP birinci köprüye de ikinci köprüye de karşı çıktı şimdi üçüncü köprüyü de istemiyoruz dedi. Genel Başkan yardımcısı açıkladı. Bunlar her hayırlı işin karşısında.

Bu sevda olmazsa bu aşk olmazsa bu dert olmazsa bu hizmetler olmaz bunu böyle biliniz. Yapmamız gereken çok şey var. İşte bu Kılıçdaroğlu SSK'ya genel müdürlük yaptı 8 yıl. 90'lı yıllarda hastane kapılarında az mı çile çektik? Bu çileyi siz çekmediniz mi Allah aşkına? Bu çileyi çektiniz de onun için mi CHP diyorsuunz bunlara sorun bunları sorun. Sağlık'ta helikopter ambulanslarımız var, jet ambulanslarımız var.

Ulaştırmada; Biz gelene kadar saedce karsa 22 km bölünmüş yol yapılmıştı. Biz 8,5 yılda 130 km bölünmüş yol yaptık. Kars Havaalanı. Şimdi yeni bir terminal binası yapılacak. Bunun hazırlıkları başladı. Karsı Modern bir hale getireceğiz, turizmin en hareketli olduğuğ illerimizden biri olacak. Şimdi sizlere bir müjde vereceğim. Biz karsımıza daha fazla hizmet getirmenin derdi içerisindeyiz. Husumetlerin yerini kardeşliğin, boş tartışmaların yerini hizmet alan bir Kars olarak olsun istiyoruz. Komşuları ile çevresi ile kavgalı olmayan bir Kars görmek istiyoruz. Sizlere şuanda vereceğim müjde çok önemli. Serhad Kars açık hava kültür müzesi ve açık alanı yapıyoruz. 770 bin metrekarelik alanda. Şuradaki dev ekranda bu yansıtılacak onun için de. Bunu 4 yılda bitireceğiz. Kaleiçi civarında, Ordu Caddesi, Halitpaşa Caddesi, Atatürk Caddesi, üçüncüsü, Kars Çayı ve çevresi. Bunlarla beraber benim vatandaşım kars çayı boyu gezecek, dolaşacak. Turistler geldiği zaman hem o tarihi mekanları gezecek, herşeyden önce tamamiyle Kaleiçi tamamiyle restore edilecek. Bu üç tane düzenleme ile Karsımızı çok daha Avrupalı bir hale getirmiş olacağız.