Basit usul beyanname dönemi

Ensaf ve Sanatkarlar Odası’nda Basit Usul Beyanname Dönemi Başladı...

Basit usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkarlar, 2010 yılı kazançlarına ilişkin gelir vergisi beyannamesini 25 Şubat’a kadar bağlı oldukları vergi dairesine vermeleri, 28 Şubat’a kadar da vergilerinin birinci taksitini ödemeleri gerektiği bildirildi.

Ensaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday, “Basit usulde tespit edilen ticari kazanç yanında beyana tabi başka bir gelir unsurunun bulunması halinde, 2010 yılı kazançlarına ilişkin yıllık beyanname 1 Mart-25 Mart 2011 tarihleri arasında verilecektir. Birliğimiz bünyesinde 1999 yılından beri “Basit Usul Muhasebe Servisi” oluşturulmuştur. Bu serviste basit usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkârlarımızın muhasebe işlemleri düşük ücretlerle yapılmaktadır.” dedi. 

Bazı şahıslar tarafından gayri resmi olarak beyanname düzenlendiğini de belirten Burulday, “Bu şahısları tercih eden mükellefler, banka kredisi, KOSGEB kaydı gibi durumlarda hesap özeti ihtiyacı olduğu zaman onaylı hesap özeti alamamakta ve mağdur olmaktadırlar. Bu nedenle esnaf ve sanatkârlarımızın bu kişilere beyanname hazırlatmamaları, muhasebe işlemlerini Birliğimizde yaptırmaları ileride zor durumda kalmamaları açısından önemlidir. Basit usulde vergilendirilen esnaf ve sanatkârlarımızın cezalı duruma düşmemeleri için 25 Şubat 2011 Cuma günü mesai bitimine kadar Birliğimiz basit usul muhasebe servisine müracaat ederek beyannamelerini vermeleri gerekmektedir.” diye konuştu.