Başkan Acay’dan, Kaya’ya destek

Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, Hayvancılığın gelişmesi için Kafkas Üniversitesi ile ortak hareket etmek gerek. Son dönemlerde hayvancılık büyük sekteye uğradı” dedi.

Kars’ta geçtiğimiz günlerde, “Hayvancılığın gelişmesi ve sorunlarının çözümü” konusunda Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ve besicilerin, Kafkas Üniversitesi ile ortaklaşa hareket etmesini gerektiğini belirten Kars Turizm Elçileri Derneği ( KARTUREL) eski Başkanı Tahsin Kaya’ya, Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay’dan destek geldi.

Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, “Kars Turizm Elçileri Derneği eski Başkanı Tahsin Kaya’ya bu konuda katılmamak mümkün değil. Hayvancılığın gelişmesi için Kafkas Üniversitesi ile ortak hareket etmek gerek. Son dönemlerde hayvancılık büyük sekteye uğradı” dedi.

Meclis Başkanı Muhlis Acay, “ Bu yıl hayvanlar satılmadı. Satıcılar müşteri bekler oldu. Hayvan alımları neredeyse durma noktasında. İnsanlarımız ithal ete yöneldi. İthal etin Türkiye’ye girmesi besicilere adeta darbe vurdu. İthal etin mutlaka önünün kesilmesi gereklidir. 6 ay gelecek denildi oysa gelmeye halen devam ediyor. Yaşanan bu soruna mutlaka el atılmalı” diye konuştu.

Başkan Acay, “Konuyu Milletvekillerine de ilettik. Ayrıca bu konuyu Tarım Bakanlığı’na da götürdük. Besiciler bu konuda çok sıkıntılı ve çok zor durumdalar. İthal et gelmeden önce etin kilosunun 25 ila 45 TL arasında satılıyor söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Oysa o dönemde etin kilosu 14 TL’den satılıyordu. Bu söylentilerin kesinlikle doğruluk payı yoktur. İthal etin Üç-beş firmanın tekelinde olması bu sektöre darbe vurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yürütmüş olduğu politikalardan dolayı beğeniyorum sadece ithal et konusunda sıkıntı yaşandık. Ürdünlü bir firma adeta Türkiye’yi bu konuda kavuruyor. Bu sıkıntılar çözülmedikçe besicilerinde yaşamış oldukları bu büyük çaplı sorun da çözülmeyecektir” şeklinde konuştu.