Başkan Engellilerle Halay Çekti

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 2015’e saatler kala şehirde bulunan 3 engelli okulunu ve yaşam merkezini ziyaret etti.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 2015’e saatler kala şehirde bulunan 3 engelli okulunu ve yaşam merkezini ziyaret etti. Coşkuyla karşılanan Karaçanta engellilerle halay çekti.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, eşi Figen Karaçanta ve Başkan Yardımcısı Yakup Yıldız ve belediye meclis üyeleri ile birlikte ilk olarak Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencilerinin engelli okulunda gerçekleştirdikleri Yılbaşı organizasyonuna katıldı. Engelli öğrencilere hediyeler dağıtan Başkan Karaçanta engelli bir öğrencinin yaptığı şarkılara ritim tuttu ve halay çekti. Engelli öğrencilere bir istekleri olup olmadığını soran Başkan Karaçanta’nın aldığı,’yok’ cevabı dikkatlerden kaçmadı.

BAŞKAN KARAÇANTA SORDU BİR İSTEĞİNİZ VAR MI? CEVAP ‘YOKTUR’

Ziyaretinin ikinci durağında Başkan Karaçanta’ya engelliler adına teşekkürlerini ileten Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden Adime Şirine, devlet okullarının ise etkinliklerine sahip çıkmamasından yakındı. 2015’te engellilerin unutulmamasını istediklerini ifade eden Şirine; “Arkadaşlarla yılbaşında ne yapabiliriz diye düşündük ve engelli arkadaşlarımızla bir arada olmaya karar verdik. Duygulu bir etkinlik oldu.”dedi.

Başkan Karaçanta ise ziyaretlerinde 2015 yılının engelliler için güzel geçmesini diledi. Engelli eğitimcilerinin hakkının ödenemeyeceği üzerinde duran Karaçanta; “Çünkü bir normal öğrenci ile bu çocuklarımız çok farklılar. Unutmamız gereken bir gerçek var ki her birimiz birer engelli adayıyız. Dolayısıyla engellilerimizi böyle özel günlerde değil her gün hatırlamamız lazım.” şeklinde konuştu.