Başkan Senger Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl Dönümü Etkinliklerine Katıldı

Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlama etkinliklerine katıldı.

26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Zaferi ile Anadolu’nun kapılarının, Türk Milletine sonuna kadar açıldığını belirten Başkan Senger, “ Malazgirt Zaferi Türk Milleti’nin dünya tarihinin akışına yön veren destansı bir zaferdir. 953 yıl önce Türklerin Anadolu’ya girişi ile birlikte bu topraklarda adaletin temelleri de atılmıştır. 

Sultan Alparslan’ın “Size öyle bir vatan aldım ki, ebediyen sizin olacaktır” dediği bu topraklar, bu kutlu fetihle kendi âli hüviyetine kavuşmuş, o günden bugüne necip milletimizin sarsılmaz kalesi, birliğimizin ve dirliğimizin teminatı olmuştur.

Malazgirt Zaferi, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda bir milletin kaderini değiştiren, tarihe yön veren bir kahramanlık  destanıdır.

Tarih boyunca destansı zaferlerle Türk milletine kazandırılan bu vatan topraklarının mirasçıları olarak, bizlere düşen görev; birlik ve beraberlikten ödün vermeden, çok çalışıp muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıldönümünü kutluyor; bizlere bu toprakların kapılarını açan büyük komutan Sultan Alparslan ve kahraman askerlerini, Anadolu’yu bizlere vatan kılan tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü kutlama etkinliklerine katılan Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan, ve Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.