Başkonsolosa plaket

ASİMDER'DEN Azerbaycan Kars Başkonsolosu Süleymanov’a Plaket...

Iğdır Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’a ve konsolosluk çalışanlarına plaket verdi.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, beraberindeki yönetim kurulu, Ali İshak Altun, Murat Akkuş ve Şeker Bilen ile birlikte, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov’u makamında ziyaret ettiler.

Başkonsolos Ayhan Süleymanov’a Türkiye-Azerbaycan ve dernek flamasının olduğu masa bayrağı ve plaket veren Başkan Göksel Gülbey yaptığı konuşmada, derneğimizin Kars’ta açmış olduğu Mezalim çadırı konsolosluk tarafından verilmiş olduğu destek den dolayı bu plaketi verdiklerini söyledi. Gülbey, "Derneğimiz; 1915-1918 yıllarında Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Ermeniler tarafından yapılan katliamlar ile Azerbaycan'ın Hocalı Kasabası'nda 26 Şubat 1992 yılında katliama uğramış kardeşlerimizin anısına Kars’ta çadır kurmada bizlere maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ise derneğin yurt genelinde yaptığı çalışmalarınızı takip ve takdir ettiğini belirterek, "Biz Karabağ’la alakalı elimizden gelen bütün imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaya hazırız. Milli meselelerin anlatılması konusunda sizin gibi sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları çok önemlidir. Halkın bilinçlendirilmesi noktasında sizlere çok iş düşmektedir. Özellikle Iğdır'da faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun yurt genelindeki çalışmaları bizleri memnun etmiştir. Biz konsolosluk olarak, bu tür çalışmalarınızda desteği yine veremeye hazırız" şeklinde konuştu.