Bayrak Ana Yine Yollarda

"Bayrak Ana" diye tanınan Gemlikli şair ve yazar Şadiye Bingül, Gemlik Belediye Başkan Vekili Refik Yılmaz‘ı ziyaret ederek, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş tarafından verilen Türk bayrağını teslim etti.

Roman, senaryo ve şiir dallarında bugüne kadar 21 kitabı basılan ve "Bayrak Ana" olarak tanınan Şadiye Bingül, Gemlik Belediye Başkanı Yılmaz‘ı meclis salonunda ziyaret etti. 1990 yılından bu yana Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yaklaşık 50 vilayeti gezen Bingül, ziyaret ettiği kaymakamlar, belediye başkanları, askeri birlik komutanlarından aldığı sancak, bayrak ve flamaları taşımaya devam ediyor.

Kars‘an gönderilen Türk bayrağını teslim alan Başkan Vekili Yılmaz, Sarıkamış‘a gidecek bayrağı Şadiye Bingül‘e verdi. Gemlik‘ten aldığı bayrakla Sarıkamış‘a gideceğini açıklayan Şadiye Bingül, "Hayatım boyunca sırtımda bayrak taşıdım. Bir yerden aldığım bayrağı gittiğim diğer yere hediye ettim. Bayrak istediğim kişinin siyasi görüşü, dini, dili veya ırkı mühim değil, maksadım deli deli oradan oraya bayrak taşımak değil. Gayem vatandaşlarımıza bayrak sevgisini aşılamak. Memleketimi dolaşırken eksikleri görmek istiyorum" dedi.

Şadiye Bingül‘ü tebrik eden Yılmaz, "Bu kutsal görevi üstlenen, halk arasında Bayrak Ana olarak bilinen Şadiye hanıma teşekkür ediyorum. Biz de kendisine bayrağımızı teslim ettik. Özellikle bayrak sevgisi, vatan sevgisi, millet sevgisini aşılama konusunda yaptığı hizmetleri takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.