Bayraktepe’de kar sevinci

Türkiye'nin doğusundaki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Sarıkamış Kayak Merkezi’nde 50, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 40 santimetre olarak ölçüldü.

Bayraktepe Kayak Merkezi ikinci etap pistlerinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Bölgede ki kayak merkezlerine özellikle Rusya, Ukrayna ve İran'da yoğun bir rezervasyon talebi alınıyor.

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında pistleri yenilenen Palandöken Kayak Merkezinde şu anda 22 No'lu pistte kayak yapılabiliyor. Bölgede etkili olan kar yağışının ardından, kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaştığı Palandöken'de de rezervasyonlar alınmaya başlandı.

Sarıkamış’ta bulunan CEM-AR Toprak Otel Genel Müdürü Durmuş Akça, geçtiğimiz Pazar günü Sarıkamış’ta kayak sezonun açılmasının ardından rezervasyonlar almaya başladıklarını belirterek, ''Önümüzdeki hafta içerisinde yerli ve yabancı turistler Sarıkamış’ta kristal kar üzerinde kayak keyfi yaşamaya başlayacaklar.” dedi.

EROĞLU, “TURİZM İŞLETMECİLERİ KARLA MUTLU”

Çamkar Otel Genel Müdürü Kamuran Eroğlu da Sarıkamış’ta geçtiğimiz yıla göre bu yıl karın erken yağmasıyla tüm turizm işletmecilerin mutlu olduklarını söyledi. Sezonun açılmasıyla birlikte rezervasyonlar aldıklarını belirten Eroğlu, Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi hakkında geniş çaplı bilgi verdi.

Eroğlu, Sarıkamış Kayak Merkezi’nin sarıçamlar arasında bulunduğu için çığ tehlikesinin bulunmadığının altını çizerek şu bilgileri verdi. “Çamlar arasında bulunan Sarıkamış Kayak Merkezi kristal kar kalitesi ile de ünlenmiştir. İlçe merkezinin güneydoğusunda Cıbıltepe (2200-2634 m), batısında Süphan Dağı (2200-2900 m), doğusunda ise Ağbaba (2200-2810 m) kayak alanları yer almaktadır. Sarıkamış Kayak Merkezi’nde çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıltepe muhteşem bir doğal güzelliğe sahiptir. Sarıkamış Cıbıltepe'nin kristal karla kaplı doğası Sarıkamış Kayak Merkezini kayakçılar açısından cazip hale getirmektedir.

DÜNYANIN EN UYGUN PİSTLERİ SARIKAMIŞ’TADIR.

Kar kalitesi ve kayak pisti açısından dünyanın en uygun tesislerinden biri olma özelliğini taşıyan Sarıkamış Kayak Merkezinin en önemli pistleri Cıbıltepe-Balıklıdağ-Çamurludağ'da 2200-2900 metre yükseklik gösteren bir plato üzerinde yer almaktadır.

Sarıkamış Kayak Merkezinde 1.435 metre uzunluğunda ve 1.800 kişi/saat kapasiteli birinci etap mekanik tesis (telesiyej) ile 2.250 metre uzunluğunda ve 800 kişi/saat kapasiteli ikinci etap mekanik tesis (telesiyej) mevcuttur. Sarıkamış Kayak Merkezinde toplam 7 adet pist hizmet vermektedir. Sarıkamış Kayak Merkezinde en uzun pist 3500 m. olup Sarıkamış Kayak Merkezi yaklaşık 5000 kayakçı/gün büyüklüğünde bir kapasiteye sahiptir.

Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Sarıkamış Kayak Merkezi Kars havaalanına 50 km. uzaklıktadır. İstanbul'dan uçak ile yola çıktığınızda en geç 2 saat sonra ayaklarınıza kayaklarınızı geçirip dünyanın en güzel pistlerinden birinde kayağa başlayabilirsiniz.

KAYAK SPORU İÇİN EN ELVERİŞLİ KRİSTAL KAR SARIKAMIŞ'TA

Sarıkamış Kayak Merkezinin önemli özellikleri arasında bölgeye yağan karın cinsi ve doğal güzellikleri geliyor. Kayak sporu için oldukça elverişli olan kristal kar Sarıkamış'ta da bulunuyor. Sezon boyunca yağdığı günkü özelliğini kaybetmeyen karda kayak yapmak da kayakçılara oldukça keyif veriyor. Sarıkamış kayak merkezinde kayak pistlerinde çığ tehlikesi yok ve pistler sarı çam ormanlarıyla çevrili olduğundan Sarıkamış Kayak Merkezinde pistler rüzgara karşı da korunaklı. Sarıkamış Kayak Merkezinde Çamkar Otelin yanından başlayan Sarıçam Kayak Tesisleri saatte 2400 kişi kapasiteli, bilgisayar donanımlı telesiyej sistemi ile Türkiye'nin en büyük kayak tesislerinden biri. Sarıkamış Kayak Merkezinde 2700 m yüksekliğindeki Cıbıltepe'de tüm kayak severler için uygun zorluk derecelerinde 5 pistin bulunduğu 2 etap yer alıyor. Birinci etap 2400 m uzunluğunda ve yeni başlayanlar için ideal bir eğime sahip. 2200 m uzunluğa sahip ikinci etapta ise 4 pist bulunmakta. Sarıçam ormanlarıyla kaplı pistte 7 km. kayak yapma şansınız var. Normal koşullarda yılda ortalama olarak 4 ay boyunca yaklaşık 1 metre karla kaplı olan Sarıkamış Kayak Merkezinde Aralık ayından Nisan ortalarına kadar kayak yapılabilmektedir. Sarıkamış Kayak Merkezi ve çevresinde Alp Disiplini, Kuzey Disiplini kayak yapılabildiği gibi Tur kayağı ve kızaklı geziler için mükemmel parkurlar bulunmaktadır.”