Bayram huzurlu geçti

Kars Valisi Ahmet Kara, bayramın dördüncü gününde yaptığı açıklamada, Kars’ta bayramın huzurlu geçtiğini belirterek, bu huzurun tesisinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Kara, Kars’ın genel anlamda zaten huzurlu bir kent olduğunu, Kars insanının bunda büyük rolünün olduğunu söyleyerek, kırsal alanlarda ufak tefek kavga ve küçük çapta hırsızlıkların dışında ciddi anlamda bir sıkıntının yaşanmadığına dikkat çekti.

Kara şunları söyledi: “Vali Ahmet Kara: Bütün Karslı hemşerilerimizin her zaman böyle olaysız ve acısız bayram geçirmelerini temenni ediyorum ve bütün İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Bayramımız çok huzurlu geçti. Her zaman söylediğim gibi Kars zaten çok huzurlu bir kent ufak tefek köylerimizde kavgalar, ot yakmalar veya ufak çapta hayvan hırsızlıkları vakaları olsa bile gidişat çok iyi ve bunlarda azalmakta. Suç istatistiklerine baktığımızda Kars’ta suç işleme oranı git gide azalmakta ama normal asayişi etkileyecek türde olayımız çok şükür olmuyor. Bunun nedeni ise Karslıların önemli derecede şehir kültürüne sahip olmaları ve eski bir Türk şehri olan Kars’ın insanlarının devlete bağlı olması, ve devlete yardımcı olmalarından kaynaklandığı düşüncesindeyiz. Biz de bayramın olaysız geçmesinden fevkalade memnun olduk. Kars’ta her bayramın bu bayram kadar huzur ve sükun içerisinde geçeceğine inanıyorum.”