BDPnin Güçlü Adayı Birtane ilçe ve köylerde

BDP'nin desteklediği Kars Bağımsız Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane, seçim çalışmaları kapsamında Kars ilçelerini ve köylerini dolaşıyor.

BİRTANE SELİM’DE

Selim ilçesi ve köylerini dolaşan Birtane. Büyük bir coşku ile karşılandı. İlçe merkezinde kitle ile birlikte yürüyen Birtane, sonrasında köyleri ziyaret etti. Köylerde kadın hemşehrilerinin Birtane’ye ilgisi duygusal anlara sahne oldu. Köy yollarının bozuk stabilize ve çukur olması köy içlerinin çamur deryasına dönüştüğünden yakınan halk Birtane, hükümeti adeta şikayet etti. Birtane için, Selimli olması nedeni ile “Selim seninle gurur duyuyor” sloganları atıldı.

BİRTANE DİGOR'DA

Digor ilçesini de ziyaret eden Birtane, ilçe girişinden 10 kilometre uzaklıkta yüzlerce araçla karşılandı. Digor halkı akın akın konuşma alanına yöneldi. Burada halka Kürtçe hitap eden Birtane, konuşmasının bir kısmını da Zazaca yapması halktan yoğun alkış aldı.

Konuşmasında 14 Ağustos 1993’de sivil halka ateş açılması sonucu 16 kişinin yaşamını yitirdiği yüzlercesinin de yaralandığı acılı olaya değinen Birtane, “Yüreğimizde halen taze çünkü bu olayda Türkiye Cumhuriyeti AİHM’de mahkûm olmasına rağmen Kars Ağır Ceza Mahkemesi’nde olayın faili olarak yargılanan 8 özel hareket timinin berat etmesini kınıyorum” dedi.

KCK operasyonlarına da değinen Birtane, “Kars KCK dosyasında bir yıla aşkındır tutuklu arkadaşlarımıza Digor’dan binlerce selam. Artık hukuk işletilsin ve aramıza dönsünler” diye konuştu.

Konuşmaları slogan ıslık alkışlarla kesilen Birtane, parti binasında halkla görüştükten sonra önce Belediye’yi ardından da 12 Eylül referandumumu komple boykot eden Mahirle Yaylasınco’yu ziyaret etti ve köylere geçti.