Belediye işçileri

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Settar Kaya kaleme aldı...

AKP iktidarı tarafından 2007 seçimlerinden üç ay önce, 5620 sayılı kanunla kamuda geçici işçi pozisyonunda çalışanların, sürekli işçi kadrolarına alınmaları sağlanmıştı. Böylece seçim yatırımı olarak 218 bin geçici işçiye kadro verilmişti.

Zamanın AKP’li Kars Belediye başkanı Naif ALİBEYOĞLU’da 450 geçici işçiyi kadroya almıştı.

Şimdiki Kars belediye başkanı Nevzat BOZKUŞ’ta AKP’li.

Daha dört yıl önce kendi partisi tarafından kadro verilen 450 işçinin,307 sini hizmetlerine ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle başka kurumlara gönderiyor.

Ben her iki belediye başkanında da suç bulmuyorum. Suç bu ülkeyi içinden çıkılmaz duruma getiren AKP iktidarındadır.

Mevcut personele ilaveten, Kars belediyesinin 450 kadrolu işçiye daha ihtiyacı yok idiyse, Naif beye neden izin verdiniz? Kadro tahsisi ve onayı hükümetin yetkisinde değil mi?

Eğer bu personele ihtiyaç nedeniyle kadro dağıtıldı ise, şimdi neden başka kurumlara gönderilmesine izin veriyorsunuz?

İşçileri neden çıkarıyorsunuz? Kars küçüldü veya bölündü de bizim haberimiz mi yok?

AKP’de haklı. İşin püf noktasını kavramışlar. Nasıl olsa hangi haksızlığı, hangi hukuksuzluğu yaparlarsa yapsınlar, kimsenin gıkı çıkmıyor.

Nevzat BOZKUŞ, belediyenin borçları nedeniyle Naif ALİBEYOĞLU’nu eleştiriyor. Şimdi anlaşılıyor ki, hiç ihtiyaç yokken yüzlerce insana yıllarca maaş, ikramiye ve sosyal haklar ödenmiş. Buna kim izin vermiş? Kendi partisi. O halde sen kimi suçluyor. Suçu partinde ara.

İşin bir başka boyutu da nakilleri yapılan işçilerin özlük haklarıdır. Belediye işçinin ilişiğini kesiyor, ancak alacaklarını ödemiyor. Böyle saçmalık olur mu? Hem adamı isteği dışında göndereceksin, hem de alacağını “bir ara öderiz “diyeceksin. Burası çadır devleti mi?

Kuruma borcu olanın da, alacağı olanın da ilişiğini kesemezsiniz. Bu suçtur.

Ancak unutulmamalı ki bu ülke AKP tarafından idare ediliyor. Bu devirde AKP’liler hariç, herkes suç işler! Daha iki gün önce MHP’li Isparta belediyesi basılıp 25 kişi gözaltına alındı. Suçları ne? MHP’li olmak!..

Yazımı bir serzenişle bitireyim.” Ey sevgili işçiler, kıymetli kardeşlerim. Çok iyi biliyorum ki, belediye seçimlerinde sizin çoğunuz “iktidardan yana olun” aldatmacasına inanıp, AKP’yi tercih ettiniz. Ne oldu?”