Belediyeden Gıda Yardımı

Kars Belediyesi bünyesinde kurulan Gıda Bankası vasıtasıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara kuru gıda yardımında bulunuldu.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş ile birlikte ihtiyaç sahibi aileleri tek tek ziyaret ederek yardım paketlerini verdi.

Kars Belediye’sinin kendi imkanları ve hayırseverlerin bağışlarıyla Gıda Bankası’nda toplanan kuru gıdalar paketlenmek suretiyle, belediye personelleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, eşi Nurhayat Bozkuş, Özel Kalem Müdürü Orhan Arslan, Basın Halkla İlişkiler Müdürü Mürsel Avanaş ve mahalle muhtarlarıyla birlikte akşam iftardan sonra maddi durumu iyi olmayan ve ihtiyaç sahibi aileleri evlerinde ziyaret eden Başkan Bozkuş, vatandaşların sıkıntılarının kendi sıkıntıları olduğunu söyledi.

Bozkuş; “Belediye bünyesinde oluşturduğumuz gıda bankasından ihtiyaç sahibi ailelere ramazan paketleri veriyoruz. Burada amacımız toplumun her kesimiyle bir şeyleri paylaşmak. Bizde bu mübarek ayda vatandaşlarımız sevindirmek istedik” dedi.

BAŞKAN BOZKUŞ KALEİÇİ VE BAYRAM PAŞA MAHALLESİ’NDE

İftardan sonra eşi Nurhayat Bozkuş ile birlikte ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden Başkan Bozkuş’a mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Bozkuş ve eşini evlerine davet eden vatandaşlar, belediye çalışmalarından memnun olduklarını dile getirdiler. Başkan Bozkuş’un eşi Nurhayat Bozkuş’un bayanlarla bir bir görüşmesi sorunları öğrenerek yardımcı olması ise dikkat çekti. Bayanların her türlü sorunlarını kendisine iletebileceklerini belirten Belediye Başkanının eşi Nurhayat Bozkuş; “Bayanlar hassastır. Her şeyi herkes ile paylaşmazlar. Ben onların kardeşiyim her türlü sorun ve sıkıntılarında bana gelebilirler. Ben her türlü destek ve yardımı yapmaya hazırım. Yeter ki kızlarımız, bacılarımız ve annelerimiz bana gelsinler. Bizler onların her zaman yanındayız” diye konuştu.

Gece geç saatlere kadar mahalle sakinleriyle birlikte olan Başkan Bozkuş, alt yapı çalışmalarından, gece kondu dönüşüm projesine kadar birçok konuda vatandaşları aydınlattı.

Kars Belediyesi tarafından hazırlanan “İftar Paketi”nde; pirinç, bulgur, makarna, zeytin, hazır çorba, çay, şeker, sıvı yağ, margarin ve salça bulunuyor. Ayrıca belediye tarafından tavuk ve ramazan pidesi de vatandaşlara veriliyor.

Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi yaklaşık 2 bin aileye bu tür yardımların devam edeceği belirtildi.