Binalar çürümekten kurtuluyor

Eski Jandarma binası Emniyet Müdürlüğü ve Öğretmenevi oluyor...

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde “Eski Jandarma Binası Çürümeye Terk Edildi” haberi ses getirdi ve yetkililer açıklamalarda bulundu.

Kağızman Kaymakamlığı ve Mal Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre 1965 tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na verilen bu binadaki birlik, Kağızman 7. Mekanize Piyade Tugayı lağv edilince boşalan binaya intikal etti. Böylece İlçe Jandarma Komutanlığı binası boş kaldı.

Boş kalan binanın başka kurumlara tahsisi için İlçe Kaymakamlığı ve Mal Müdürlüğü çalışmalar başlattı. Bu çalışmalar neticesinde Jandarma Komutanlığı’na tahsisli bina ve arsa Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Öğretmenevi için 161 Ada 3 Parsel 1235 metrekare yüzölçümü, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olmak üzere 161 Ada 2 Parsel 1109 metrekare yüzölçümü tahsis edildi.

Kesinleşmiş tahsis karar tarihini ve gerekli bilgileri vererek açıklamada bulunan Kağızman Mal Müdürü Yavuz Aksakal şöyle konuştu: “İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan boşanan binanın başka bir kuruma verilip hizmetin sürdürülmesi için Kağızman Kaymakamlığı ve Mal Müdürlüğü olarak çalışmalar başlattık. Binanın Jandarma Komutanlığı’na tahsisi kaldırılmadan başka bir kuruma verme olanağı yoktu. Çalışmalarımız neticesinde bu tahsis kaldırıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisini sağladık. Gerekli tadilat ve inşaat çalışmaları ilgili kurumlar tarafından başlatılmış olup devam etmektedir.”