Birinci İmam Hatip Lisesi mezunu

KAÜ Sağlık Yüksekokulu birincisi İmam Hatip Lisesi mezunu...

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sağlık Yüksekokulu mezuniyet töreninde okul birincisi İmam Hatip Lisesi mezunu İspartalı Mahünur Betül Çalışkan, bugünleri gördüğü için çok mutlu olduğunu fakat bin bir türlü zorluklarla buralara geldiğini söyledi.

160 son sınıf öğrencisi, KAÜ Veteriner Fakültesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen kep töreninde belgelerini alarak mezun oldular. Okul birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ise belgeleri ve hediyelerini Rektör Prof. Dr. Sami Özcan verdi.

Öğrenciler ilk olarak aileleri ve öğretmenlerinin karşısında hep bir ağızdan hemşirelik andını okudular. Apaçi müziği eşliğinde diplomalarıyla sahneye koşan öğrenciler yaptıkları danslarla keyifli dakikalar yaşadılar.

Mezuniyet töreninde çocuklarını yalnız bırakmayan ailelerin de mutluluğu gözlerden kaçmadı. Çocuklarının başarısının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen aileler, “Bu çocukların başarısı bizler ve insanlık için çok önemlidir ve bu başarı 17 yıllık emeğin sonucudur” şeklinde konuştular.

Kepleri ve mezuniyet kıyafetleriyle fotoğraf çekinen öğrenciler öğrenciler ise, “Çok güzel anılarımızın geçtiği bu yılları, arkadaşlarımızı ve hocalarımızı unutmayacağız. Bizim için emek veren herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” dediler.

KAÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Gürsoy Aksoy da, öğrencilerinin bu mutlu gününün ve başarılarının kendilerine de mutluluk verdiğini dile getirerek, “Mezun etmiş olduğumuz arkadaşlarımız bilgi, beceri, donanım ve mesleki açıdan oldukça üst seviyede olduğunu iddia edebilirim. Sağlıkla ilgili verilen her işi rahatlıkla yapabilecekleri kesindir ve bu konuda kendilerine sonsuz güveniyorum. Bugün hem mutluyum, hem hüzünlüyüm. Bu öğrencilere sahip olmak mutluluk, ayrılıyor olmaksa üzüntü veriyor ama şuna eminim ki bizim öğrencilerimiz her zaman ve her yerde en üst seviyede başarıya ulaşacaklardır. Mezun olan arkadaşlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum ve Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Hayat ölümden ödünç aldığımız vakitlerdir’ sözünü hatırlatarak hayatlarının değerlerini istiyorum.” şeklinde konuştu.

KAÜ Sağlık Yüksekokulu okul birincisi İmam Hatip lisesi mezunu Ispartalı Mahünur Betül Çalışkan ise duygularını şu sözlerle ifade etti:

“90. 61 ortalama ile okul birinciliği bana nasip oldu. İki duyguyu bir arada yaşıyorum, hem mezun oluyorum, hem arkadaşlarımdan ayrılıyorum. Bana bu güzel duyguyu nasip ettiği için ilk başta yüce yaratana, sonrasında beni karşılıksız seven ve büyüten aileme ve öğretmenlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Ben İmam Hatip Lisesi mezunuyum, diğer arkadaşlarım rahat geldi ama ben önüm kapalı olduğu halde buraya geldim. Ben zorlukları görerek geldiğim için bu mesleği daha da iyi yerlere taşıyacağıma söz veriyorum”

Gözyaşlarına hakim olamayan Çalışkan’ın annesi ise duygularını güçlükle dile getirebildi.

Okul ikincisi ve üçüncüsü olan öğrenciler de başarılarında ailelerinin başrol oynadıklarını ifade ederek, üzerlerinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Diğer mezun olan arkadaşlarına da hayat boyu başarı dileyen öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.