Birtane, Paris’te Karslılarla buluştu

Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Kars Bağımsız Milletvekili Adayı Mülkiye Birtane, Fransa’nın başkenti Paris’te Karslı gurbetçilerle dayanışma şöleninde bir araya geldi.

MÜLKİYE BİRTANE YILMAZ GÜNEY VE AHMET KAYA MEZARLARINI ZİYARET ETTİ

Şölen öncesi sürgünde vatan hasreti ile aramızdan ebediyete ayrılan devrimci sanatçılar Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret edip, burada kısa bir konuşma yapan Birtane, “Verdiğiniz mücadele önünde saygı ile eğiliyor. Bu süreçte halkımızla yaratacağımız büyük kazanımla sizin şahsınızda tüm demokrasi mücadelesinde yitirdiğimiz yoldaşlarımıza bağlı kalacağımıza söz veriyorum” dedi.

MÜLKİYE BİRTANE PARİSTE GURBETÇİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Şölende binlerce kişi ile bir araya gelen Birtane buradaki konuşmasında da, “Sıcak karşılama ve dayanışma için hepinize teşekkür ederim. Sizlere Karslı hemşehrilerimizin sıcak selamlarını getirdim. Vatan özleminizi dinliyorum hepinizden ve bakışlarınızdan hissediyorum. Asıl olan ve başaracağımız şey, herkesin doğduğu yerde doyması. Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Gelecek meclis yeni sivil demokratik anayasayı yapacağından oluşturduğumuz Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu halklarımızı laiki ile temsil edecek, inanç ve etnik farklılıkların anayasal güvenceye kavuşturulması için elinden geleni yapacaktır. Sizlerle kentimizde, vatanımızda buluşacağımıza olan inancımla tekrardan sevgi ve saygılarımı sunarım.” diye konuştu.