Bisikletçiler birlikte pedal çevirdiler

Sarıkamış ilçesinde düzenlenen bisiklet turunda Erzincan ve Sarıkamışlı bisikletçiler, Sarıkamış’taki bisiklet rotalarında birlikte pedal çevirdiler.

Sarıkamış Belediyesinin organizesiyle ilçeye daveti edilen Erzincan Bisikletliler Derneğinden 15 bisikletçi ile Sarıkamış bisiklet grubundan 10 bisikletçi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından geçen yıl belirlenen Sarıkamış bisiklet ve yürüyüş rotalarında bir gün süreyle pedal çevirdiler.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Erzincan’dan Sarıkamış’a trenle gelen ve ilçenin doğasında pedal çeviren bisikletçileri misafir etmekten mutlu olduklarını söyledi.

Bu tür organizasyonların Sarıkamış’ın ve bu bölgenin turizm potansiyelinin tanıtılması açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Özbilen,”Erzincan’dan gelen arkadaşlarımızla birlikte ilçemizde gezi amaçlı bir tur düzenledik. Tabi bu bölgeyi tanıma amaçlı bir gezi programıydı. İnşallah konuklarımız memnun olmuştur. Biz önümüzdeki sene yaz ve sonbahar mevsiminde ulusal anlamda bisiklet turları ve yarışmalar düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Erzincan Bisikletliler Derneği temsilcisi Tayfun Gündüz ise, Sarıkamış’ın tarihiyle doğasıyla kendilerini büyülediğini ifade ederek,” Bu etkinlikte bizlere katkı sağlayan, başta Belediye Başkanı İlhan Özbilen’e ve Sarıkamışlı dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizde kendilerini Erzincan’a davet ediyoruz” dedi.

Sarıkamış bisiklet grubu temsilcisi, dağcı ve gezi rehberi Zakir Akın’da, ilçenin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini belirterek, Bir gün içinde Sarıkamış’ın etrafında belirlenen rotalardan, Bayraktepe, Komdere, Bardakkıran, Karanlık dere güzergahında yaklaşık 50 kilometrelik bir tur oldu. Ayrıca Sarıkamış Şehitler Anıtı ile Ruslar döneminden kalma tarihi av köşkünü de bu vesile ile gezmiş olduk. Bu bir başlangıçtı, ilerleyen zamanda daha geniş katılımlı etkinlikler yapacağız” şeklinde konuştu.