Bozuk Yol Köylüleri Bıktırdı

Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Taşbaşı ve Doğruyol Köyleri arasında bozuk ve çukurlarla dolu yol vatandaşları adeta canından bezdirdi.

Kars’tan özellikle hafta sonlarını Çıldır Gölü’nde geçirmek isteyen vatandaşların kullandığı yolun köstebek yuvası gibi olması ve yetkililerin bu yola çözüm bulamaması ise düşündürücüdür. Yollarının yapılması için tek çarenin vali Ahmet Kara olduğunu belirten köylüler vali Kara’dan yollarınının yaptırılmasını istiyorlar.

GÜZERGAHI BİLMEYEN SÜRÜCÜLER KAZA YAPIYOR

Taşbaşı köyünü geçtikten sonra başlayan ve her tarafı çukurla dolu olan yol zaman zaman trafik kazalarına neden oluyor.

Özellikle hafta sonlarını Çıldır Gölü kenarında ailesiyle birlikte geçirmek isteyen vatandaşlar, araçlarını adeta cambazlar gibi çukurlardan atlatmak zorunda kalıyor.

Karayollarının köylerinin yollarına duyarsız kaldığını belirten güzergahı kullanan sürücüler, yetkililerin biran evvel bozuk yolları doldurmaları gerektiğini belirttiler.

Çukurlardan kaçarken yoldan çıktıklarını belirten sürücüler, araçlarını sürekli sanayiye götürdüklerini söylediler.

Minibüs sürücüsü Cahit Tuna; “Yıllardan beri bu güzergahta yolcu taşıyorum. Burasını hiç bu kadar bozuk görmemiştim. Defalarca yetkililere söyledik. Ama buraya bir türlü gelmediler. Taşbaşı köyüne kadar yolu yaptılar orada bıraktılar. Buradan Doğruyol köyüne kadar yol bozuk. Kocaman çukurlar var. Çukurlardan kaçalım derken yoldan çıkıp kaza yapıyoruz” diye tepki gösterdi.

SANKİ KÖSTEBEK YUVASI

Çıldır Gölü’ne festival için Kars’a geldiğini ifade eden Trabzonlu Hüseyin Buluş, yolların bu kadar bozuk olduğunu tahmin etmediği ifade etti.

Buluş; “Ailemle birlikte Çıldır Gölü festivaline geldik. Ama inanın yolların bu kadar bozuk olduğunu bilseydim gelmezdim. Yollar köstebek yuvası olmuş. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu kadar kötü bir yol yok. Çukurlardan kaçayım derken neredeyse kaza yapıyordum. Allah burada yaşayan ve bu yolu kulllanmak zorunda kalanlara yardımcı olsun” diye konuştu.

Karayolları tarafından Taşbabaşı Köyü’ne kadar yapılan yol, Taşbaşı köyü çıkışından başlayarak Doğruyol köyüne kadar çukurlarla dolu, ağır tonajlı araçların iz yaptığı yolda çukurlardan kaçmak isteyen sürücüler kaza yapıyor.

Arpaçay’a bağlı Doğruyol köylüleri konuya Kars Valisi Ahmet Kara’nın el atmasını istiyor. Vali Kara’dan yardım isteyen köylüler, en azından çukurların toprakla doldurulmasını istediler. Karayollarının konuya duyarsız kaldığını ifade eden köylüler, Vali Ahmet Kara’nın her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ve güzelliği karşısında büyülendiği Çıldır Gölü’nün yolunu yaptıracağına inandıklarını vurguladılar.