Bu ülkede sen ben yok biz varız”

Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, son haftalarda artan terör saldırıları ve şehit sayılarındaki artışla ilgili yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Müftü İlyas Gümüş, “Son zamanlarda hepinizin bildiği gibi ülkemizde son derece üzücü olaylar meydana gelmiştir. Millet olarak bu hepimizi derinden yaralamıştır. Dolayısıyla bizler bin yıldan beri aynı coğrafya üzerinde her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu cennet vatanımızda berber yaşamanın değerini biliyoruz. Kitabı bir olan, duygu ve düşünceleri bir olan, aynı kader birliğini paylaşan, aynı coğrafyayı vatan kabul eden insanlarımızın tefrikaya düşmeleri veya tefrikaya alet olmaları son derece yanlıştır. Bizi bölmek isteyenler sen ve ben diyorlar. Bu ülkede sen ben yok biz varız.” dedi.

BİZLERE BİZDEN BAŞKA DOST YOKTUR DÜNYADA

“Bu ülkenin gerçek sahiplerinin Kürt’üyle, Türk’üyle, Alevisiyle, Sunnisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Terekemesiyle, Azerisiyle bu vatanın sahipleri bizleriz.” diyen Gümüş, “Tarih boyunca temcit gibi bu sahneler önümüze çok konuldu. İnşallah imanımızla, inancımızla, birlik ve dirliğimizle onları her zaman geriye püskürttüğümüz gibi yine yapacağız. Onlara hiçbir zaman o imkan doğmayacaktır. Dün verilmedi, bugün verilmeyecek, yarın da vermeyeceğiz. Çünkü bizlere bizden başka dost yoktur dünyada. Bütün dünya milletleri aleyhimize çalışmaktadırlar. Tarih boyunca dost görünenler, tarih boyunca ülkemizin üzerinde kirli emelleri olanlar, dost gibi görünüp perde arkasında bize birbirimizi kırdırmak, bizi birbirimize düşürmek için ne biçim senaryolar planladıklarını hepimiz çok net görmekteyiz.” diye konuştu.

BİR İNSANI SUÇSUZ YERE ÖLDÜREN BİR İNSAN, BÜTÜN İNSANLIĞI ÖLDÜRMÜŞ GİBİ CEZAYA ÇARPTIRILACAKTIR

Bu gibi oyunlara asla fırsat verilmemesinin altını çizen Gümüş, “Bakınız 30 yıllık bir mücadelenin sonunda haksız yere bir sürü insanımız öldü. Bunun vebalini kim verecek. Halbuki Cenabı Hak diyor ki ‘Bir insanı suçsuz yere öldüren bir insan, bütün insanlığı öldürmüş gibi cezaya çarptırılacaktır’, ‘Bir insanı da yaşatan ve ona hayat bahşeden insan da bütün insanları yaşatmış gibi sevap kazanacaktır. Bu nedenle bu güne kadar 45 bin civarında insanımızı feda ettik, bir sürü şehit verdik, bir sürü gazimiz var. Onun için yine ezilen biziz, üzülen biziz, tarumar olan biziz. Bizim kalkınmamızı, dünya sahnesinde medeni milletler seviyesinde yer almamızı kimse istemiyor. Tekrar Osmanlı ruhu hortlayacak diye dünya devletleri bundan gerçek anlamda ürkmektedirler. Ekonomik olarak tekrar ayağı kalkmamıza, Ortadoğu da zulme uğrayan mazlum milletlerin himayesi durumuna gelmemize hiç kimse müsaade etmek istemiyor. Hiç birisi bu konuda bizim tekrar Osmanlının misyonunu üstlenmemizi ve aynı tarihi misyona sahip olmamızı istemiyorlar. İstemedikleri için de bizleri Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Laik-Anti laik çatışmalarıyla meşgul edip, ekonomik yönden çökertip, aramızdaki din kardeşliği bağlarını koparmak, bizi Kur-an’dan uzaklaştırmak, bizi Resulullah’ın sünnetinden ve onun güzel ahlakından uzaklaştırmak ve milli birliğimizi bozmak için gayret sarf etmektedirler.” şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER BU ÜLKENİN TAPU SENEDİDİR VE ONLAR HER ŞEYE ŞAHİTTİR

Gümüş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz dünyaya medeniyet dersi vermiş, adalet götürmüş, hukuk götürmüş son derece şanlı bir ecdadın torunlarıyız. Dolayısıyla inşallah ülkemiz tekrar eski günlerine kavuşacak ve zulme uğrayan dünyanın dört bir yanındaki milletlerin hamisi olacak ve onların hakkını hukukunu koruyarak sahip çıkacaktır. Ramazan ayında gördünüz Afrika da açlıktan kırılan insanlara yine yardım eli bizim ülkemizden oldu. Dünya ülkelerinden hiçbirinin tüyü bile kıpırdamazken sizler yardım ettiniz. Ülkemizi bölmek isteyen hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyelim. Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde 5 tane polisimiz, 4 tane sivil vatandaşımız ve bunun içinde çocuklarda mevcut ve 24 tane askerimiz şehit olmuştur. Şehitler bu ülkenin tapu senedidir ve onlar her şeye şahittir. Biz uyurken onlar bu ülkenin ebedi bekçileridir. Onlar ölmemiştir, ölmeyecektir. ‘Allah yolunda öldürülen şehitler ölmemişlerdir, onlar diridirler fakat siz onun farkında değilsiniz’ buyuruyor. Onlar en kıymetli varlığını Allah’ın cenneti karşısında nefsini satın almışlardır. Bizlerin gece rahat uyuması için en değerli varlıklarını Allah yolunda feda etmişlerdir. Ruhları şad olsun. Cenabı Hak bütün cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne gözünü hiçbir şeyden sakınmadan canlarını feda eden şehitlerimize Cenabı Hak rahmetiyle muamele eylesin inşallah.”

İL MÜFTÜSÜNÜ AĞLATAN ŞİİR

Gümüş daha sonra şunları söyledi:

“Şehitleri en güzel anlatan Milli Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’dur. O der ki, ‘Şüheda gövdesi bir baksana dağlar taşlar, o rüku olmasa dünyada eğilmez başlar. Vurulup tertemiz anlından uzanmış yatıyor, bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor. Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker, gökten ecdat inerek öpse o pak anlı değer. Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın, gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi, Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi. Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana avucunu açmış duruyor Peygamber. Bizler yatağımızda rahat uyuyorsak en değerli aziz varlığını bu topraklar için feda eden şehitlerimizin sayesindedir. Allah bu mübarek şehit kanıyla süslenmiş topraklarımızı böldürtmesin, minarelerimizden ezanımızı dindirtmesin, bayrağımızı göklerden indirtmesin, bizleri birbirimize düşürtmesin, aramızdaki kırgınlıkları kaldırtsın, bizleri sevgi deryasında kucaklaştırsın, bizi bölmek ve parçalamak isteyenlere fırsat vermesin. Bu millet bunu hak etmiyor ama gelin görün ki bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Dün başaramadılar, bugün başaramayacaklar ve inşallah gelecekte de bunu yapamayacaklar.”