Çelik Ev Yapmak için Gerekli İzinler Neler?

Çelik malzemeden yapılan evlere çelik ev denmektedir.

Dayanıklı Nivars çelik ev fırsatlarını değerlendirmeden önce, ne tür izin ve belgeler gerekiyorsa öğrenebilirsiniz. Çelik ev yapmak için alınması gereken izinler, çeşitli proje hazırlıkları ve daha birçok detayı inceleyebilirsiniz.  Bilgileri inceledikten sonra güncel durumu dikkate almayı unutmamalısınız.

Çelik Ev Nedir?

Çelik malzemeden yapılan evlere çelik ev denmektedir. Dayanıklı çelik evleri yaptırmak için Nivars firmamız gereken tüm alt yapı ve izinleri hazırlamaktadır. Çelik ev yaptırmanın avantajları konusunda merak ettiklerinizi ekibimize sorabilirsiniz.

Çelik evler, kat sayısı ve proje ayrıntılarına göre farklı özelliklere sahip olabilir. Tasarım aşamasında, tüm ayrıntılar müşterilerimizle birlikte, ayrıntılı şekilde görüşülmektedir. Taslak ve taslağı gerçeğe çevirme aşamasında önemli aşamaları bir arada kaydetmekteyiz.

Çelik Ev Yapmak için Hangi İzinler Gerekli?

Her inşaatı tamamlamadan önce bazı izinler alınmalı, alt yapısı sağlam olacak şekilde ilerleme sağlanmalıdır.

İmar izni, çelik evlerin sahada başlamasından önce en önemli kısımdır. İmar izni olmadan bir inşaatın yapımının başlamaması gerekmektedir. Her inşaat için bu iznin geçerliliğini kabul etmek gerekir.

İmar izni almak için çelik ev projeleri konusunda belediyeye başvuru yapmak gerekmektedir. Belediye veya il özel idaresi başvurusu ardından işlemler için harekete geçilmektedir.

İmar izinleri için, çelik yapı sahibi başvurusuna önem vermekteyiz. Yapı ruhsatı bakımından başka bir kişinin başvurusu yasal temsilci şeklinde gerçekleşmektedir. Şayet bu iki kişiden biri tam istenen yetkiye sahip değilse, gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Belgelerle alakalı aksamalarda, müşterilerimizle devamlı olarak iş birliği içerisindeyiz.

Çelik Ev Yapmak İçin Hazırlanması İstenen Belgeler

Çelik ev yapmak için hazırlanması istenen belgeler arasında en önemlisi dilekçe ve tapudur.  Mimari projenin eksiksiz şekilde yaptırılması gerekir. İmar durum gösterir belgenin teslimi de son derece önemlidir. Bir harita plan örneği, çelik yapı projesi hazırlanmış olmalıdır. Proje yapma yetkisi olan mühendislerle birlikte temel hazırlıklar tamamlanmış olur.

Çelik yapının iç kısmındaki elektrik ve sıhhi tesisat proje belgelerinin hazırlanmış olması gerekmektedir. Çelik ev harita plan örneği, ebatlı kroki de gereken belgeler arasındadır.  

Çelik Ev Ruhsat Maliyetleri

Çelik evlerin ruhsat maliyetlerini öğrenmek için firmamıza başvurabilirsiniz. Bölgesel olarak değişen durumlara karşı sizi gerekli kurumlar aracılığı ile bilgilendirmeye çalışıyoruz.  Ulaşmanızın zor olduğu kurumlarla alakalı olarak, bölgesel fark kriterlerini de dikkate almaktayız.

Çelik Ev Yapma Aşamaları

Çelik ev yaptırmak için profesyonel bir destek almanız gerektiğinde Nivars çelik villa ekibimizle görüşebilirsiniz.  Hazırlık aşaması hakkında karşılıklı görüşmeler yaptıktan sözleşmeler kapsamında harekete geçilmektedir.

Proje ve çizim aşaması en önemli temel kısımlardır. Çelik ev nasıl bir görünüme sahip olacaksa tasarımda netlik ve anlaşma sağlanmış olmalıdır. Olası düzenlemelerle ilgili de karşılıklı görüşmeler sağlamaktayız.

Projenin çerçeveleme aşaması temel atma benzeri bir durum olarak düşünülmelidir. Çelik yapının çerçevesi, binanın ne üzerine kurulacağını çerçeveler. Gerekli malzemeler uygun biçimde tasarıma göre yerleştirilmektedir.

Zemin ve saha aşaması çelik villa olacaksa bu kapsamda oluşturulmaktadır. Çerçevelemenin ardından malzeme yerleştirme, birleştirme ve en son görünüme gelene kadar diğer aşamalar tamamlanır. Yapım aşamasındaki teknik ihtiyaçları sorunsuz şekilde karşılayan bir ekiple çalışmaktayız.

Çelik Villa Yaptırmanın Avantajları Neler?

Çelik ev yaptırmanın en önemli avantajlarından biri dayanıklı olmalarıdır. Depremi dengeleyen tasarımlarla beraber sarsıntılar karşısında binanız daha dayanıklı olacaktır. Çelik evler, testlerde de görüldüğü üzere, depremden en az etkilenen yapılar arasındadır.  Sadece deprem değil, diğer doğal felaketlere karşı kendinizi daha güven içinde hissedebilirsiniz.

Çelik evlerden yaptırma talepleriniz enerji verimliliği sayesinde ekstra avantaj sağlar. Sıcaklık dengesi, ısı koruyucu ve soğuğu kısıtlayıcı yapısıyla memnun kalacağınız bir kullanım hazırlar.

Çelik ev yaptırırsanız hız bakımından avantajınız olacaktır. Diğer birçok ev türüne göre daha hızlı şekilde ev sahibi olabilirsiniz. Kısa süre içinde ev sahibi olmanız halinde de mutluluğu artırıcı etkiler yaşarsınız. Çelik evlerin kullanımında ses konusunda yalıtımsal sorun olabileceğini düşünüyorsanız, ekibimizden bu konuda da yardım alabilirsiniz.

Çelik Ev Fiyatları 2024 

Çelik ev yaptırmak için temel maliyetler harici işçilik ve ek hizmetler gibi harcamalar çıkabilmektedir. Detaylı bir fiyat bilgisi almanız için, direkt olarak firmamızla görüşme yapmanız önerilmektedir. Projenin çelik ev fiyatları bölümü, güncel detaylar içerdiği için müşterileri mutlu eden sonuçlara odaklanıyoruz.