CHP Adaylarının 1 Mayıs mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili adayları, 1 Mayıs İşçi Bayramıyla ilgili bir mesaj yayınladılar.

Mesajda, tüm işçi ve emekçilerin anlamlı ve onurlu mücadelesinin sonucunda ortaya çıktığını, birlik, beraberlik, dayanışma ve mücadele günü olduğuna dikkat çekildi.

CHP Kars Milletvekili adayları Naif Alibeyoğlu, Cengiz Daşdemir ve Saffet Özdemir imzasıyla yayınlanan mesajda şu ifadeler yer aldı: “Ülkemizde alın teri ile geçinen emekçilerin büyük sorunlar yaşadığını belirten adaylar, işçiyi dışlayarak, yok sayarak, izlenen bir siyaset anlayışının hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını, özellikle Kars’ta işsizliğin gün geçtikçe çoğaldığını, artık bunun önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaparak “aynı şekilde emekçiler zor şartlarda haklarını aramak zorunda bırakılmaktadır. Üretimin temel unsuru olan insan emeğine, gereken değer verilmemektedir. İşçi sınıfı toplumumuzun en önemli unsurudur. Hak ettikleri değerin de verilmesi gerekmektedir. AKP iktidarı emekçinin, çalışanların tüm bu sorunları ortada iken hayali çılgın projelerle ile halkın gerçek gündemini saptırmaktadırlar. Yoksulluk sınırında yaşayan insanımız aş ve iş beklemektedir.

Kars’ta kapatılması gündemde olan Kars Şeker Fabrikası ve Kars Belediyesi işçilerinin gelecek kaygısı içinde olmaları üzüntü vericidir. Yine gün geçtikçe azalan Kars nüfusunun temelinde, ilimizde ki ekonomik sıkıntı yatmakta.

1 Mayıs'ın emekçilerde oluşturduğu demokratik bilinç, işçi ve emekçilerin ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmiştir. Ancak, bugünlere geldiğimizde, işçi ve emekçilerin sorunlarının daha da arttığını görmekteyiz.

Bu bağlamda işçi ve emekçilerin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarına yapılan saldırı ve kısıtlamalara karşı vermiş olduğu hak ve özgürlük mücadelelerinde Cumhuriyet Halk Partisi hep yanlarında olmuştur. CHP'li milletvekillerinin imzası ile yapılan kanun teklifi doğrultusunda gerçekleşen, işçi ve emekçilerimizin haklarını savundukları bugün tatil olarak kabul edilmiştir.

Kars’ta da, tüm işçi ve emekçilerimizin her alanda, her iş gurubunda, her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında, birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde olduğumuzu bildirir, 1 Mayıs'ın dünyada özgürlük, eşitlik ve barış içinde, insanca kutlanmasını dileriz.”