CHP Aile Sigortasını anlatıyor

CHP Meclis Üyesi Prof. Dr. Hülya Güven: Aile Sigortası Projesi vatandaşa birebir anlatılmalı.

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ‘Aile Sigortası Projesi’ni vatandaşlara tanıtmaya başladı. CHP Sarıkamış İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen toplantıya katılan CHP Meclis Üyesi Prof. Dr. Hülya Güven, ‘Aile Sigortası’ projesinin vatandaşlarla birebir görüşerek anlatılmasının önemine işaret etti.

CHP Sarıkamış İlçe Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya; CHP meclis üyesi Prof. Dr. Hülya Güven, İl başkanı Mustafa Aras, CHP İl Sekreteri Av. Meryem Çetin, Sarıkamış İlçe başkanı Hasan Cellat, Mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Turgut Odluyurt, İlçe başkanları ve partililer katıldı.

Meclis üyesi Hülya Güven, partililere hitaben yaptığı konuşmasında seçmenlerle birebir iletişimi sağlayacak olan kadınların ve gençlerin CHP’yi çok iyi anlatmaları gerektiğini söyledi. Güven, özellikle aile sigortası projesinin vatandaşlarla birebir görüşerek anlatılmasının önemine işaret etti.

CHP’ye hep ‘projeleri olmadığı’ şeklinde eleştirilerde bulunulduğunu, son kurultayda 41 projeyi açıkladıklarını belirten Güven, birinci proje olan aile sigortası ve diğer projelerin teminatının CHP olduğunu vurguladı.

HER YURTTAŞA AŞ VE İŞ

Güven, her yurttaşın bu ülkenin onurlu bir bireyi olduğunu ve yoksulluğun kader olarak görülmemesi gerektiğini ifade ederek, CHP’nin her yurttaşa aş ve iş götüreceğini söyledi. Aile sigortasının kaynağıyla ilgili olarak da Güven, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları hariç devlette 14 kuruluşun sosyal yardım yaptığını, bu kuruluşlarda yüzlerce memurun çalıştığını ve hepsinin de bütçesi olduğunu anlattı.

Güven, hakkı olmayanlara da yardım yapılabildiğini, bazen mükerrer yardımlarda bulunulabildiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “14 kuruluşun yaptığı harcamaları çıkardık, 4 milyar TL. Tüm ailelere en az 600 lira, en fazla değil. Çocuk sayısı fazlaysa, engelli varsa, yaşlı anne baba varsa onlara 600 değil, 1250 lira da verebileceğiz. Hesabımızı kitabımızı yaptık. Gelen yük ne kadar? Sadece 7 milyar lira. 4 milyar zaten harcanıyor. 7 milyar lira ilave ettiğimizde yaklaşık 12 milyar lira civarında bir para. Bütçenin büyüklüğü içinde son derece küçük bir rakam. Bütün kamu harcamaları içinde yüzde 1.7. Eğer iktidarsanız, halktan yana iseniz, yoksulluğu kader olmaktan çıkaracaksanız, eğer iktidarda halkın gücünü temsil ediyorsanız yüzde 1.7′lik bir bütçe kaynağını halk için kullanacaksınız. Bunun için eğer bize kaynak soruyorsanız insan önce dönüp utanır. Bu ülkenin insanlarına yüzde 1.7′lik kaynağı fazla mı görüyorsunuz?” Aile Sigortası Projesi kapsamında ayda 600 lirayı yoksul hanedeki kadının banka hesabına yatıracaklarını, kadının, işçi, memur veya emekli gibi her ay bankaya giderek parayı çekeceğini, bunu devletten başka kimsenin bilmeyeceğini anlatan Güven, böylece o kadının da kendisine dayatılan yardımı kabullenmek yerine markete giderek, istediği ve ihtiyacı olan ürünü alabileceğini belirtti. Türkiye’de önce bir yoksulluk envanteri çıkarılıp, yoksulların belirleneceğini, ondan sonra da o ailelere düzenli yardımlara başlayacaklarını vurgulayarak, devletin ya da belediyenin işçi alımı sırasında yoksul ailelerin bireylerine öncelik tanınacağını da bildirdi.

Aile sigortası kapsamında paranın kadının hesabına yatırılmasının da kadının daha güçlendirilmesi, evinde otorite olması anlamına geldiğine dikkat çeken Güven, şunları söyledi: “Yaşlıların, yoksulların, özürlülerin dramını aile sigortası ile bitireceğiz. Topluma güven, huzur ve barış getireceğiz. O açıdan çok önemli bir proje. Bu projeyi halkın, yoksulların desteğiyle hayata geçirmek istiyoruz. Yoksullar oy versin, sahip çıksın istiyoruz. Yoksullar, ‘Sosyal devlette artık bizim de sesimiz olmalı. Biz de sandıklarda bizi düşünen siyasi partiye oy vermeliyiz’ diyebilmeli. Demokrasi budur. Yoksul ailelerin, gelecek kaygısı taşıyan bütün ailelerin desteğini bekliyoruz.”

CHP Sarıkamış İlçe Başkanı Hasan Cellat da, 12 Haziran'daki seçim öncesi yapılması gerekenleri belirlemek amacıyla bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Cellat, "Elimizdeki gücü parti menfaatleri ve partimizin daha da güçlenmesine harcamalıyız. Hiçbir zaman ben demedik biz bilinci ile hareket ettik.

Bu seçim ülke için çok önemli. İşsizlik, yoksulluk ve yolsuzluklara 'dur' diyebilmek için iktidar olmamız gerekmektedir" dedi.

CHP iktidarında, sosyal devletin gerçek anlamda uygulanacağını belirten Cellat, “İktidar olma yolunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, siyasal yaşamda, erdemlilik, üretkenlik, yeterlilik ve emek hepimizin önceliği olmalıdır. Artık kısır çekişmeleri bir tarafa bırakıp, geçmişte şu oldu, bu oldu yerine, gelecekte ne yapmalıyızI konuşup bu noktadan hareketle strateji belirlemeliyiz. Ve parti içi katılımcı, çoğulcu demokrasiyi yerleştirip kökleşmesine katkıda bulunmalıyız” diye konuştu.

Toplantı, Sarıkamış İlçe Başkanı Hasan Cellat’ın konuşmasından sonra basına kapalı olarak sürdü.