CHPden belediyeye eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, Kars Belediye Başkanının belediyecilik hizmetleri konusunda günden güne artan vatandaş beklentilerine yanıt vermek yerine, popülist tartışmalarla vakit kaybettiğini savundu.

Canalioğlu, yazılı açıklamasında, 'Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İnsanlık Anıtı'na 'ucube' demesinden sonra, hemen her gün konuştuğunu ve iş yapmadığını' ileri sürdü. Belediye Başkanı'nın artık işinin başına dönmesi gerektiğini savunan Canalioğlu, şunları kaydetti:

'2009'dan beri Belediye Başkanlığı yapan Bozkuş'un, eğer heykel hukuka aykırı olarak dikilmişse, gereğini yapmak için Başbakan'ın konuşmasını beklemesine gerek yoktu. Bu konuda belediye Başkanının sicilinin parlak olmadığı bilinmektedir. Daha önce iki kadın heykeliyle, Kars'ın sembolü olarak yapılan Kaz Heykeli'ni yerlerinden kaldırdığı hatırlanacak olursa, İnsanlık Anıtı'nı da yerinden kaldırması için Başbakan'ın konuşmasını beklemesine gerek olmadığı daha iyi anlaşılacaktır.

AKP'nin Kültür ve Turizm Bakanı bile Başbakan'ın konuşmasından utanarak durumu kurtarmaya çalışırken, Kars Belediye Başkanı'nın bazen doğrudan heykele, bazen heykelin konulduğu yere ilişkin tutarsız açıklamalarını sürdürmesi esef vericidir. Anıtlar Yüksek Kurulu, heykele ilişkin yetkiyi belediyeye verdiğine göre, Sayın Bozkuş, görevinin gereği ne ise daha fazla gecikmeksizin o görevi yapmalı ve anlamsız, ikircikli tavırlarına son vermelidir.'

Canalioğlu, Belediye Başkanı'nın çağdaş belediyecilik anlayışının gereği olarak, altyapı ve çevre düzenlemeleri, kültürel ve rekreasyon alanları, kadın, çocuk ve gençlere dönük hizmetler konusunda yoğunlaşmasının, hem Kars'ın, hem de ülkenin yararına olacağını belirterek, 'Kars Belediye Başkanı'nın belediyecilik hizmetleri konusunda günden güne artan vatandaş beklentilerine yanıt vermek yerine, popülist tartışmalarla vakit kaybetmesine, Kars'lı vatandaşlarımızın tahammülü kalmadı. Belediye başkanını asli görevlerine öncelik vermeye, işinin başına dönmeye davet ediyoruz' ifadelerini kullandı.